Астерас Трополис – ПАС Янина, спечелен

11:58
Астерас Трополис – ПАС Янина, спечелен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:
м. Ноември: 2 познати от общо 3 мача - 66.7% успеваемост

► Залог на деня за 04.11.2012 г.



Астерас Триполис до момента е безупречен домакин, като тимът е спечелил всичките си домакински мачове и то по безапелационен начин. Икономическата обстановка в страна пряко рефлектира и върху футбола и най-вече върху грандове. Тази ситуация направи така, че Астерас към момента да се окаже един от най-стабилните и добре изявяващи се тимове от Гърция. Няма съмнение, че домакините тук ще се опитат да се включват в битката дори за местата даващи право на участие в Шампионската лига следващия сезон, като техните домакинства често се оказват надежден източник на нови три точки в актива им. Тимът от Трополис имаше невероятно неблагоприятна програма в началото, която му предложи поредни визити на АЕК, ПАОК, Панатинайкос и Олимпиакос, което доста затрудни играчите и треньора. Въпреки това Астерас загуби минимално само от ПАОК и Олимпиакос и със силни домакински изяви се задържа в топ 4 към момента. Гостите са хомогенен тим и няма да имат сериозни затруднения с осигуряването на елитен статут и за следващия сезон в крайна сметка, но трудно ще успеят да измъкнат нещо днес. Причината да имат много малки шансове да си тръгнат с нещо от тук е фактът, че днес те ще бъдат лишени от услугите на трима от общо четиримата си основни бранители. Тимът на гостите се доверява преди всичко на здравата си отбрана, за да добавя точки в актива си, като от началото на сезона ПАС Янина има само три срещи, които са завършили с опцията за над 2,5 гола в тях. Във всички останали срещи ПАС се стреми преди всичко да играе дисциплинирано и да не допуска попадения. Днес тази задача изглежда много трудна, защото Астерас е с второто най-силно домакинско нападение след това на Олимпиакос, победил е всички гостували тимове тук, като е отбелязал и средно по 2,5 гола във всяка среща пред собствените си фенове. Гостите освен това ще започнат в отбранителна четворка, която нито веднъж до сега не е стартирала в дадена среща. Изминалия сезон двата тима се срещнаха два пъти. За първенството Астерас спечели тук с 2:1, а за купата победи в Янина с 4:1. В цялата история на това съперничество винаги, когато тимът на Астерас е бил домакин на този съперник, е печелил.

► Прогноза: 1, коефициент - 1.77

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация