Буфон спокоен въпреки липсата на Канаваро

13:07
Буфон спокоен въпреки липсата на Канаваро
Италианският вратар Джанлуйджи Буфон разкри, че е много горд да носи капитанската лента на своята страна, поради отсъствието на титуляра, Фабио Канаваро.

Канаваро напусна Евро 2008 преди неговото започване, след като се контузи по време на тренировка и остави Буфон и Дел Пиеро като единствени негови заместници за капитанската лента. С оглед възрастта на капитана на "бианконерите" и вероятността да не започва всеки мач като титуляр, то признанието получи неговият съотборник и приятел.

"Щастлив съм, защото моят дебют с националната фланелка бе преди много години и бе въпрос на време да получа тази чест с оглед възрастта си",  заяви италианският страж.

"Истината е, че Канаваро е извън голямата игра и неговото отсъствие не е добре дошло за всички нас, но ние разполагаме с талантливи играчи, които се надявам, че ще успеят да го заместят."

Канаваро и Буфон бяха дълги години съотборници, както на клубно ниво с отборите на Парма и Юве, така и в националната гарнитура:

"С Фабио ни бе достатъчен един поглед, за да се разберем и той е един от двама-тримата в тази група, които са истински лидери за своя отбор."

"Странно е, че сега аз ще бъда единствения командващ защитата. Нужно е да говоря много, за да направим всичко по правилния начин. Мисля, че защитата ни ще бъде на нужното ниво и аз наистина се чувствам спокоен."

След като Германия и Португалия постигнаха победи при това с убедителна игра, вратарят на италианците се надява, че тази вечер и неговата страна ще бъде добавена към тези, които ще бъдат потенциалните шампиони.

"Да започнем с победа и три точки е повече от наложително. От започването на европейското в събота ние виждаме атмосферата. Любопитни сме как ще се справим в нашия мач."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация