Височина Ихлава – Яблонец, спечелен

17:08
Височина Ихлава – Яблонец, спечелен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:
м. Октомври: 13 познати от общо 30 мача - 43.3%

► Залог на деня за 02.11.2012 г.



Домакините ще бъдат тотално обезкървени за тази среща, след като за тях ще липсват и двамата им основни играчи, които праят така, че тимът да е далеч от зоната на изпадащите. Голмайсторът на домакините Тецъл и плеймейкърът Колусек ще пропуснат това домакинство и така значително ще занижат съпротивителните им сили. Височина Ихлава до момента няма поражение вкъщи от пет изиграни срещи, като оформи показатели 2-3-0. И трите равенства на домакините бяха срещу водещи тимове, като във две от въпросните три срещи Височина изоставаше в резултата, но успяха да изравнят само и единствено благодарение на головете на Тецъл, който днес няма да бъде на терена. Класата на двата липсващи днес е толкова голяма, че се смята, че те още по време на зимната пауза вероятно ще напуснат тима в посока някой от грандовете на Чехия. Яблонец играе футбол с много високо качество. Отборът играе с топка свалена ниско по тревата, която не спира да се движи, атакува масирано с много пасове, разнообразява игра и със силно изнесени в противниковото поле крила, а постоянните пасове зад противниковата отбрана често матират съперника. Тимът създава редица голови положения във всяка среща и не случайно притежава и най-резултатното нападение до момента с 29 отбелязани гола. Гостите са лидери в таблица, макар и по голова разлика, но начинът на игра, който демонстрират във всяка една конкретна среща независимо от резултата, ги превръща в най-сериозния фаворит за шампионската титла. Това, че домакините нямат загуба на собствения си стадион до момента също изобщо не би трябвало да бъде пречка за гостите да си тръгнат като победители от тук. В преди днешната среща на Яблонец му се наложи да гостува на традиционно силни домакини като Теплица и Бърно, които до момента на срещата си с Яблонец също бяха без домакински поражения. Но във въпросните срещи Теплице загуби с 0:4, а Бърно с 1:4 като и двата домакина си изпатиха от комбинативния и резултатен футбол на играчите на Яблонец. В последното си гостуване Яблонец завърши реми с миналогодишния шампион Пилзен. Днес Височина Ихлава ще бъде без конкретна стойност в селекцията си и при съперник от подобно ниво и такива намерения това може да се окаже пагубно за домакините.

► Прогноза: 2, коефициент - 2.07

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация