Канят премиера на дербито в Пловдив

14:34
Канят премиера на дербито в Пловдив
Министър-председателят Бойко Борисов е очакван в неделя на стадион "Лаута" в Пловдив за 91-вото градско дерби между Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив. Премиерът е бил поканен лично от собственика на черно-белия клуб Веселин Марешки и от кмета Иван Тотев, информира "Труд".

Пловдивският градоначалник не скри вчера и притесненията си от ескалиращото напрежение между агитките, и то не само в интернет форумите, но и по улиците. В сряда след обед край ст. “Христо Ботев” е била разбита кола, от която е откраднато огромно жълто-черно знаме, специално поръчано за предстоящото дерби. Същата вечер се е стигнало и до юмручен сблъсък на бул. “Източен” между ултраси. Фенове на “Ботев” твърдят, че са били провокирани от ултраси от “Лаута”, които хвърляли камъни по паметника на Христо Ботев и клубния им стадион. Бързата и адекватна намеса на пловдивската полиция, която е в повишена бойна готовност, е стопирала баталните сцени край стадиона.

Точно за 17 минути вчера сутринта бяха разграбени всички 800 билета, пуснати в свободна продажба за привържениците на “Ботев”. Над 300 фенове на “канарчетата”, наредили се на огромната опашка още от ранни зори, останаха с празни ръце и се оплакаха, че продажбите са стартирали по-рано от обявения начален час в 9,00.

Някои от щастливците с билети признаха, че са изкарали нощта пред стадиона.

Заради огромния интерес към дербито и от съображения за сигурност от “Локомотив” (Пд) обявиха, че деца под 16 години няма да влизат безплатно на стадиона “Лаута”, каквато е обичайната практика. Към феновете е отправен призив да заемат местата си по трибуните най-късно 30 минути преди началния сигнал. Половин час преди мача ще бъде спрян достъпът на МПС-та в района на стадиона. Точно 3 часа преди началото на двубоя от ст. “Христо Ботев” към “Лаута” ще потеглят 1800 фенове на “канарчетата”, които ще бъдат ескортирани от поне 200 полицаи и жандармеристи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация