В Мексико ще уважат футболист с куршум в главата

15:47
В Мексико ще уважат футболист с куршум в главата
Салвадор Кабанас, нападател на националния отбор на Парагвай по футбол, който бе ранен с куршум в главата преди близо три години в нощен клуб в Мексико, пристигна в Мексико, за да бъде честван в петък от своя бивш отбор Хагуарес от Тукстла Гутиерес (югоизточната част на Мексико), предаде агенция "Франс Прес" от Мексико.

Кабанас ще бъде честван на почивката на мача от първенството на Мексико по футбол между Хагуарас и Пумас.

"Аз съм много доволен, че не са ме забравили", каза Кабанас, който игра за Ягуарите в периода 2003-2006 преди да премине в Америка (Мексико). Именно в Мексико на 25 януари 2010 година Салвадор Кабанас бе прострелян в главата в тоалетната на нощен клуб в Мексико от мъж, който след това избяга. Куршумът не бе изваден от главата на Кабанас.

След инцидента в тоалетната Кабанас бе два месеца на лечение в болница в Мексико, а след това продължи възстановяването си в Буенос Айрес и в Парагвай. Тази контузия в главата го лиши от участие на финалите на световното първенство по футбол през 2010 година в Република Южна Африка, където Парагвай достигна до
четвъртфиналите.

Кабанас се завърна в професионалния футбол през април тази година и сега играе в своя роден клуб "12 де Октубре да Итауга", който се състезава във втора дивизия на Парагвай.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация