Без премии в Берое до второ нареждане

12:54
Без премии в Берое до второ нареждане
Ръководството на Берое реши да спре премиите на футболистите до второ нареждане заради слабите резултати на отбора в последно време. Като част от мерките, клубната управа освободи и 26-годишния камерунски ляв защитник Дюдоне Овона, а освен него още четирима играчи получиха последно предупреждение за изгонване.

Това са бразилците Жоао Салеш и Родолфо Невес, защитникът Мирослав Енев и крилото Иван Горанов. Те ще продължат да тренират с представителния отбор, но ще провеждат и
самостоятелни допълнителни занимания, тъй като не са н нужната физическа кондиция.

Зелените допуснаха пет зегуби в последните си седем мача от първенството от началото на септември насам и се свлякоха в зоната на изпадащите. Берое вчера трудно победи третодивизионния Академик Свищов с 1:0 като домакин в първи мач от 1/16-финалите на турнира за купата на България.

Решенията на ръководството са свързани не само с последните резултати на отбора, но и с отношението на някои играчи към спортно-техническия процес.

"Мъртни души в отбора не ни трябват. Гледаме напред и компромиси няма да правим с никого", категоричен беше членът на Борда на директорите на Берое Илко Русев.

Изпълниващият длъжността старши треньор Петър Хубчев, който е и спортен директор на клуба от една година, обясни мотивите за освобождаването на Овона.

"Той не спазваше режима. Чакаме го три месеца да свали три килограма, но той го направи", каза Хубчев.

В групата по настояване на старши треньора се завръща крилото Тодор Христов. Той беше отстранен от тима през миналия месец след скандал с бившия наставник Ивко Ганчев.

"Това е мое решение. Христов изпълни успешно една бегова програма и прецених, че може да се върне в отбора", каза Хубчев. Той заяви, че не се съмнява в отбора и не вярва да има някакъв бойкот от страна на футболистите.

"Не съм усетил и 1 процент да има бойкат. Дори за секунда да се усъмним в това, ще предприемем съответните мерки. Предишното треньорско ръководство защитаваше отбора и това спокойствие като че ли приспа и поотпусна футболистите", каза Хубчев.

"Моят ангажимент като старши треньор е до декември и бях наясно, че трудно мога да променя нещо", допълни той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация