Монпелие – Бордо, загубен

16:37
Монпелие – Бордо, загубен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:
м. Октомври: 13 познати от общо 29 мача - 44.9%

► Залог на деня за 31.10.2012 г.



Монпелие беше едно явление във френски футбол изминалия сезон, като едва ли ще видим подобен еквивалент в близо бъдеще. Сплав от крайно амбицирани играчи с добри възможности, ексцентричен и решителен президент и моментен шанс направиха така, че клубът да напише златна страница в историята си. Е тя освен, че вече беше написана, то дори беше обърната и нова такава. Тимът трудно издържа на сгъстения цикъл от мачове, беше напуснат от някои от най-добрите си играчи, начело с голмайстора Жиру и сега нищо чудно в крайна сметка тимът да се включи дори в битката за оцеляване във френския елит. Шампионската лига отнема голяма част от силите на тима, а и няма как да бъде по-различно. Французите се хвърлят с всичко в международните мачове, защото знаят колко приходи могат да осигурят с евентуални точки от Шампионската лига. Другият приоритет е първенството, в което тимът няма конкретни цели, но на всяка цена трябва да остана в елита, като евентуално класиране на европозиция в края изглежда невъзможно, предвид състоянието на другите големи тимове в елита. Надпреварата за днешната Купа на Лигата изглежда като още един ангажимент в повече за домакините. За тази среща те вероятно ще бъдат и без някои от основните си играчи, предвид че след няколко дни имат мач за първенството, а след това са гости на наглед най-слабия тим в групата им от Шампионската лига – Олимпиакос. Така французите, освен че ще спестят сили тук независимо от това, кои играчи ще започнат мача, ще се надяват на конкретни резултати в следващите си срещи, а не днес. Стабилизиране в средата на таблицата в първенството и евентуални приходи в клубната каса, ако тимът си тръгне непобеден от гостуването си в Гърция на Олимпиакос, ще имат истинска стойност. За малък клуб като Монпелие подобни приходи оказват сериозно влияние за бюджета и това не буди съмнение. Бордо е извън топ три в таблицата, но тимът има едва една загуба от началото на сезон. Гостуващият тим играе отлично навън, като е с третите най-добри показатели от визитите спрямо всички тимове в елита. Бордо трудно ще спечели нещо конкретно в първенството при това състояние на ПСЖ и силните конкуренти в лицето на Марсилия, Лион и до някъде Тулуза, но този турнир изглежда удачен вариант за опит за спечелване на трофей. Разликата в класата, мащаба на клубовете и амбициите тук са изцяло в полза на гостите и при тази ставка опитът за тяхна подкрепа в днешния ден определено е една от най-изкушаващите опции. В последните десет години Бордо гостува на този съперник осем пъти, като в пет случая си тръгна като победител, а и сега има всички предпоставки да направи това.

► Прогноза: 2, коефициент - 3.41

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Me4eB
31.10.2012 18:11

Да и тази прогноза ми харесва *smile* сега ще сложа някой лев там *smile*