В Сърбия повдигнаха обвинения срещу футболисти и фенове

13:24
В Сърбия повдигнаха обвинения срещу футболисти и фенове
Сръбската полиция повдигна обвинения срещу 12 привърженици, футболисти и официални лица, които бяха замесени в масови сблъсъци след европейската квалификация за младежи на местния национален тим срещу Англия, съобщи министърът на вътрешните работи в страната. Нито един от обвинените обаче не беше идентифициран.

"Повдигнати са обвинения срещу петима сръбски футболисти, двама английски, по един асистент от двата треньорски щаба и трима привърженици. По доклад на прокурора в Крушевац, срещу тях е започнато разследване за непристойно поведение по време на спортно мероприятие, проведено на 16 октомври на стадион "Младост". Трима привърженици пък са с обвинения за използване на запалителни материали", съобщиха от министерството.

Мелето възникна по време на втория мач, който Англия спечели с 1:0 и се класира на европейските финали за младежи в Израел. Главни действащи лица бяха левият бек на англичаните Дани Роуз и сръбският национал Никола Нинкович, които бяха изгонени от терена. Първият твърдеше, че е бил обиждан на расистка основа от феновете на домакините.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация