Донадони: Историята не означава нищо

09:23
Донадони: Историята не означава нищо
Старши треньорът на Италия Роберто Донадони прави всичко възможно да убеди своите футболисти, че статистиката в двубоите с Холандия в последните 30 години няма никакво значение за мача, който предстои довечера между двата състава. "Лалетата" нямат победа срещу италианците от 1978 година , когато в 1/2-финален мач от Световното първенство спечелиха с 2:1.

Италианците са доминирали още тогава като са записали 6 победи, една от които на Евро 2000 също на 1/2-финален етап, а две от срещите са завършили при равен резултат.

"Всичко това, което е свързано с миналото е наистина интересно, но за нас е важно това, което се случва сега. От значение е само това, което ще направят играчите, които ще излезят на терена довечера."

"Би било крайно несериозно от моя страна да мисля, че ще победим само, защото не сме губили от нашия съперник в последните 30 години."

"Ние ще дадем всичко от себе си, за да победим, но това няма да дойде така лесно, разбира се."

На въпроса дали Италия е взела преимущество след като Бланко Робен няма да вземе участие, италианецът заяви:

"Холандия, както и Италия разполага с 23 много добри футболисти. Освен това Марко е достатъчно интелегентен треньор и аз съм убеден, че ще намери правилния заместник на Робен. Ето защо смятам, че разликата с него или без в състава на "лалетата" няма да бъде съществена."

Битката на треньорско ниво между двамата бивши играчи на Милан, Донадони вижда така:

"Аз знаех как Марко гледа на играта от гледната точка на футболист, но аз не мога да знам как той тренира своя отбор. Това, което видях от записите на няколко двубоя е, че използва схема 4-3-3, 4-2-3-1, както и 3-5-2.  Всичко това показва колко разнообразен във вижданията си е той."


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация