Меси: Мечтая да завърша кариерата си в Барселона

21:41
Меси: Мечтая да завърша кариерата си в Барселона
Лионел Меси обяви, че мечтае да завърши футболната си кариера в Барселона.

Меси е привлечен в школата на каталунците само на 13 години от Нюелс Олд Бойс през 2000 година, а на 16 октомври 2004 година дебютира с екипа на представителния отбор в дербито срещу Еспаньол. В момента аржентинската звезда е на 25 години и вече е спечелил всички възможни трофеи на клубно ниво с Барселона, като продължава да чупи рекорди. Той има контракт за още четири сезона с каталунците, а клаузата за откупуването му в него е 250 милиона евро.

"Мечтата ми е да завърша кариерата си в Барселона. Най-важното нещо за мен е да продължа да се развивам тук и бих желал да правя това до края", каза Меси на днешната церемония, на която той получи "Златната обувка" за голмайстор на Европа за сезон 2011/2012 с рекордните 50 попадения.

Аржентинецът е трикратен носител на приза за най-добър играч в света. Той има 301 отбелязани гола в кариерата си, 270 от които за Барса и 31 за националния отбор на Аржентина. Меси е петкратен шампион на Испания, два пъти вдига купата на Краля и още пет пъти Суперкупата на страната. Аржентинецът също така три пъти печели Шампионската лига, два пъти Суперкупата на Европа и още два пъти световното клубно първенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Mons7er_of_3viL
30.10.2012 21:43

Един велик играч, който се подвизава в един велик отбор, дано в скоро време и моя любим футболист премине в Барса и тогава Вия, Меси и Неймар няма как да бъдат спряни *beer*

messyfan
30.10.2012 13:00

Всичко, което е постигнал до момента в своята кариера е с екипа на Барселона.Да се надяваме да спечели още много купи с каталунците.Страхотен футболист.Не мисля че някога ще смени екипа на Барса за сметка на някой друг клуб.А Барселона е " mes que un club".