Челси-Манчестър Юнайтед, спечелен

12:09
Челси-Манчестър Юнайтед, спечелен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.

Статистика:
м. Октомври: 11 познати от общо 26 мача

► Залог на деня за 28.10.2012 г.

Челси- Манчестър Юнайтед, 18:00


Домакинската победа тук ще бъде един от най-търсените знаци днес и то в световен мащаб. Това няма как да не окаже влияние върху пазара и коефициента за евентуална победа на Юнайтед все повече да започне да вдигна нивото си с наближаването на самата среща. От друга гледна точка при толкова наглед равностойни съперници също най-удачния вариант е да се потърси победа за тимът, който е оценен по-високо като ставка, а пък и трудно може да се каже, че е аутсайдер днес. Истината е че и двата съперника изпитват сериозни затруднения в дефанзивен план, а отличната форма на Челси от началото на сезона кара много от играчите да се доверят именно на тях, а и все пак сините са домакини. Това обаче са най-ясните симптоми за наличието на пробив във формата на даден тим. През седмицата лондончани загубиха визитата си украинския Шахтьор и така доста усложниха ситуацията в групата си в Шампионската лига. Ювентус също не спечели визитата си на най-слабия тим в групата, Нордселанд и така Челси, въпреки допуснато поражение остана в сравнително изгодна позиция за продължаване напред. Факт обаче е слабата игра на сините, ниската ефективност в защита и наивния начин по който те допускат противника да създаде положения. Юнайтед има сходни проблеми, но силните му офанзивни играчи доста често поправят грешките на съотборниците си зад тях. И през седмицата срещу Брага това стана факт. Днес Челси ще бъде без двама от най-големите си лидери, а това са Джон Тери, който и наказан и Франк Лампард, който е контузен. В последните срещи именно на тях се разчиташе да стабилизират играта в отбрана и да канализират действията във фаза защита. Тери винаги е част от сърцето на отбраната на отбора, а новата роля на Лампард като опорен халф целеше сигурност за бранителите зад него. Днес тези играчи няма да бъдат на терена, а срещу себе си Челси ще има доста по-опитен отбор с рутинирани играчи и то във всички линии. Ако изключим Иванович, Коул и до някъде Торес, то опитът, рутината и бързата адаптация към обстановката ще бъдат на страната на гостите. Не е за подценяване думата на статистиката, която казва, че в последните си пет мача с този съперник червените дяволи имат четири победи и нямат поражение. Манчестър Юнайтед има по-класни играчи в определени линии и трудно ще допусне да загуби днес, а предвид реакциите на пазара двойката тук си заслужава да се опита.

Прогноза: 2, коефициент - 3.00

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sami
28.10.2012 22:01

Браво на Сотиров!!!
Въпреки съдийската тесла заЧелси, познатия мач си е познат и за една прогноза е важенкрайния резултат. В лучая и накоефициент над 3.00 си е майсторскапрогнозаот където и да го погледнеш *smile* Пък и в интерес на истината споменатите липси в Челси от анализа по-горе си казаха думата още първото полувреме, много преди съдията да вземе инициативата!

Ma3oXucT
28.10.2012 13:43

Двете силни атаки се сблъскват днес. Според мен е добре да се играе над 3.5!

LiverpoolFen20
28.10.2012 13:16

Имах притеснения около този мач и дали ще го хвана ,но след като видях тази прогноза вече мога да кажа ,че съм го хванал *beer*

ASNF
28.10.2012 13:00

Е на това ако не му викаш пристрастна прогноза здраве му кажи.
От сега казвам не съм за челси но според мен челси няма да простят на изключително слабата защита на юнаитед и поне едно два три гола са неизбежни във вратата на юнаитед.

putopalo
28.10.2012 12:41

Може да извъртят един хикс,нещо от сорта на 1:1,2:2...