Борусия Дортмунд с първа победа като гост (видео)

18:48
Борусия Дортмунд с първа победа като гост (видео)
Шампионът Борусия Дортмунд се наложи с 2:0 над Фрайбург и записа първа победа като гост за сезона в Бундеслигата. Възпитаниците на Юрген Клоп прекъснаха негативна серия от два мача без успех и с 15 точки се върнаха на четвъртото място в класирането след девет изиграни мача.

Невен Суботич откри резултата с глава след центриране на Марко Ройс от фаул от ляво в 54-ата минута. В 83-ата минута Марио Гьотце вкара второто попадение с удар от 13 метра след подаване на Роберт Левандовски.


F-0_2-B by ourmatch

Шалке 04 продължи добрата си серия напоследък след домакински успех срещу Нюрнберг с 1:0. Сините от Гелзенкирхен записаха трета поредна победа и с 20 точки се изкачиха на второ място, на 4 точки зад лидера Байерн Мюнхен, който утре приема Байер Леверкузен.

Единственото попълнение реализира в 77-ата минута Джеферсън Фарфан, който засече прецизно с левия крак добро центриране на Кристиан Фукс от ляво.

Волфсбург прекъсна серия от седем мача без победа след 4:1 като гост на Фортуна Дюселдорф и се измъкна от дъното на класирането. Два дни след уволнението на старши треньора Феликс Магат зелените записаха първи успех в първенството от 25 август насам под ръководството на временния наставник Лоренц-Гюнтер Костнер. Холандският нападател Бас Дост се разписа два пъти, а Ивица Олич се отличи с гол и асистенция за първото попадение на Дост. Домакините завършиха мача с човек по-малко, след като Оливер Финк получи червен картон за нарушение срещу Диего в наказателното поле. Потърпевшият реализира отсъдената дузпа и оформи крайното 4:1 в 78-ата минута.

Унгарецът Адам Салай реализира хеттрик за класическата победа на Майнц 05 над гостуващия Хофенхайм.

Новакът Гройтер Фюрт стигна само до 1:1 срещу гостуващия Вердер Бремен и падна на последно място в подреждането с 6 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари