Подолски - Полша 2:0

02:37
Подолски - Полша 2:0
Роденият в Полша германски нападател Лукаш Подолски вкара и двата гола за победата на своя отбор над "дружина полска". И при двете попадения голмайсторът не даде свобода на емоциите си с оглед своите корени. Загубата на Полша пък се оказа тяхна 12-а от общо 16 срещи между двата състава. В останалите 4 мача резултатът е бил равен.

Футболистите на Йоаким Льов бяха по напористи през цялото време и логично тържествуваха в края на мача. Поляците показаха острота в действията си едва на 2-3 пъти, но Леман като цяло се справи успешно.

Символичните гости се опитваха чрез изкуствени засади да притъпяват атаките на немския състав, но това упражнение явно не бе добре отработено, тъй като на няколко пъти се стигна до положение на пасивна засада. Именно по този начин Клозе на два пъти остана сам срещу Боруц, като при първото положение вместо да стреля реши да подаде към останалия сам на празна врата Гомес, но футболистът на Щутгарт не успя да оцели добре топката и възможността бе пропусната. Десетина минути по-късно обаче, нищо не можеше да попречи на Подолски да открие головата си сметка на Евро 2008 и да изведе своите съотборници напред в резултата. Така на почивката, Балак и компания се оттеглиха с гол преднина.

Втората част започна със смяна в състава на гостите, като на мястото на Журавски се появи натурализираният бразилец Рожер Герейро. Халфът на Легия Варшава внесе желаното от треньора Лео Бенхакер ранзообразие в играта на своите, но с течение на времето се загуби сред осторожните германски защитници, след като не получи пълна подкрепа от съотборниците си.

В 72-та минута отбранителния вал на Полша не се ориентира отново добре и позволи на нападателят на Байерн Мюнхен да се разпише за втори път, с което да изведе Германия на върха в класирането с по-добра голова разлика от Хърватска. Самият нападател оглави от своя страна класацията за голмайстор на този престижен форум.

В следващия кръг един срещу друг ще се изправят Германия с Хърватия и Австрия - Полша.

Ето, какво казаха някой от взелите участие в срещата:

Подолски: "За нас бе важно да направим един добър мач. Ние победихме с 2:0 и това не може да не ни радва. Аз съм роден в Полша. Имам голямо семейство. Това е част от моя живот."

Михаел Балак: "Контролирахме топката малко повече, но отбелязахме втория гол в подходящия момент и мачът свърши. Винаги е хубаво да стартираш с победа. Тя ни кара да се чувстваме по уверени и спокойни."

Йоаким Льов: "Целият отбор, не само Подолски игра добре. Ние знаем колко опасен нападател за чуждите вратари е Лукаш, но Гомеш и Клозе му помогнаха много за двете попадения."

Лео Бенхакер: "Разочаровани сме, но поздравявам противника за класата, която демонстрира. Ние играхме като равен с равен през онези 70 минути от срещата, но последните 20 от нея най-добре да ги забравим. След втория гол разбрах, че всичко свърши."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

shumy
09.06.2008 10:23

Подолски е като бик изтървеш ли го става лошо!!!!!!!!!!