Хубчев: Търсим победата срещу Пирин

16:39
Хубчев: Търсим победата срещу Пирин
На традиционния брифинг преди мача между Берое и Пирин Гоце Делчев, проведен днес от 14:00 часа в залата на БТА в Стара Загора, новият старши-треньор на заралии Петър Хубчев сподели очакванията си от мача и коментира проблемите на терена и извън него.

Ето какво още каза легендата от световното в САЩ 94 пред медиите:

"Приемам изключително сериозно предстоящия мач. Изключително важен е за мен и отбора. През седмицата момчетата вложиха доста старание и концентрация в тренировките, но във футбола има една подробност, че всичко това трябва да бъде пренесено и на срещата в събота. Ще се опитаме да го направим. Изправяме се срещу един противник, който е представител на югозападна България. Хората, живеещи там, се отличават борбен дух, който несъмнено и отборът на Пирин притежава. Потвърждение на тези думи е и представянето на тима в последните мачове. Загубиха няколко срещи, но след изключително равностойно игра и някои от тях в последните минути", заяви Хубчев в своето експозе.

На въпрос дали в отбора на Берое вече се наблюдава ред и дисциплинираност, за които новият старши-треньор на "заралии" е споделял няколкократно, Петър Хубчев коментира така: "За пет тренировки е много рисковано да правя някаква оценка. Момчетата работиха доста сериозно и концентрирано, но всички трябва да бъде пренесено и в утрешната среща. По мое мнение отборът и преди смяната на треньорското ръководство тренираше много здраво, но резултатите не бяха налице."

Относно дали Петър Хубчев е трябвало да промени нещо в съблекалнята, той коментира така: "Имаше малки неща, но е по-добре да останат в съблекалнята. Самите футболисти бързо разбраха това, което се иска. Не е нещо ново за тях, но трябваше да им бъде напомнено още веднъж."

Петър Хубчев сподели, че в двубоя няма да вземат участие Елио Мартинс и Здравко Илиев. Иво Иванов е напълно възстановен и ще започне като титуляр утре.

На въпрос дали има развитие по казуса с Ваня Джаферович старши-треньорът на старозагорци Петър Хубчев коментира, че нещата продължават да се развиват и са ангажирани много хора около този проблем. "Не е нужно това да се афишира и да се споменава всеки ден. Това, което прави клуба, е абсолютно професионално. С каквото можем, ще помогнем Ваня да получи по-бързо българско гражданство. Ако трябва да бъда по-конкретен с него са били водени преговори за нов договор", допълни още легендата от САЩ 94.

"Интересува ме победата в този мач. Бих се радвал и на победа с грозна игра, тъй като в момента са ни нужни трите точки. Ако играта удовлетвори и зрителите ще бъде още по-добре", сподели Петър Хубчев на въпрос дали победата е задължителна в предстоящата среща.

На въпрос дали напрежението в съблекалнята е създадено на финансиален принцип Петър Хубчев коментира така: "Не спекулирайте с това. Чрез вас, медиите, цяла България научава за това. Няма двойни или тройни заплати. Всеки един футболист е подписал договор и това означава, че играчът е доволен от него. За мен такъв проблем не съществува."

Относно дали мачът ще бъде по-различен от този, който бе изигран по време на лятната подготовка в Смолян, старши-треньорът на "заралии" коментира, че не е наясно какъв е бил съставът на Пирин в тази среща. "Всеки се надява отборът му да израства с всеки мач. Разбира се, че трябва да знаем повече неща за противника, но концентрацията трябва да бъде при нас. За мен няма значение как ще победим. На този етап бих се радвал на трите точки по всякакъв начин. Няма значение кога ще вкараме", допълни Хубчев.

На въпрос дали равенство в двубоя би било провал старши-треньорът на "заралии" коментира, че във футбола всичко е възможно. "Доста дълго съм в тази професия и съм виждал загуби, които на пръв поглед са нелогични и смешни, но всичко се случва. Търсим победата", допълни Хубчев, който освен поста на старши-треньор изпълнява и този на спортно-технически директор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация