Феро: Нормално е да има напрежение преди мач с ЦСКА

14:08
Феро: Нормално е да има напрежение преди мач с ЦСКА
Ден преди сблъсъка между отборите на Ботев Пловдив и ЦСКА старши треньорът на пловдивчани Ферарио Спасов призова съдийската тройка за обективност в отсъжданията.
На пресконференцията преди мача треньорът на жълто-черните пожела на Таско Тасков и неговите помощници да се впишат в прекрасната атмосфера около срещата и да не дават повод решенията им да бъдат основна тема на разговор след двубоя.

Ето какво сподели наставникът на Ботев пред журналистите:

"Представянето ни трябва да бъде равномерно през целия двубой. Срещу силните отбори играем силно. За да победим ЦСКА, трябва да покажем много желание, голяма мотивация, борба и агресия, и аз вярвам, че ще го направим. Важното е момчетата да бъдат спокойни, с бистри глави и да не се подават емоцията. Надявам се след мача да обсъждаме играта на двата отбора, кой кого е надиграл, каква тактическа постройка сме използвали - това са футболните теми и те трябва да бъдат във фокуса на вниманието. Дано не се налага да коментираме фактори като съдийството. Реферите би трябвало да осъзнават, че да ръководиш такъв мач е бонус и за тях самите. Молбата ми към съдийската тройка, е да станат част от празника, който всички очакваме, а не в главни действащи лица в него."

"След Ловеч имахме проблеми с леки контузии, но хубавото е, че към днешна дата всички са здрави. Готвим се за този мач с ясното съзнание, че срещаме отбор, който е в подем след победата си във дербито с Левски и общо четири поредни успеха. Настроението в нашия лагер е много добро. Уважаваме ЦСКА, но момчетата са амбицирани на собствен терен да покажат най-доброто от моментните си възможности и заедно с подкрепата, която ще получим от публиката, да направим така, че всички да празнуваме след мача."

"Далеч съм от мисълта да афиширам някаква безгрижност. Когато предстои мач с голям заряд, големи очаквания и голям интерес, е нормално да има и напрежение. Съществува риск то да окаже влияние на играта, но се надявам, пълните трибуни да повлияят негативно на противника и да се отразят положително на нашия отбор. Имаме голям потенциал и моите очаквания към отбора са големи. Бамого напредва в кондиционно отношение и е по-добре от миналата седмица. Въпреки това, очаквайте истинското му лице на терена едва след зимната подготовка, когато той ще е адаптиран напълно към отбора и ще е достигнал нивото на тренираност на останалите. При всички положения той е много качествен играч и ние не сбъркахме с неговото привличане".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Stan1926
26.10.2012 14:11

Ти да видиш напрежението, когато ЦСКА ви бият с 0:3.
Още същия ден ще има "Феро, вън!!!", все пак това са жълтите неблагодарници.