Волфсбург уволни Феликс Магат

14:28
Волфсбург уволни Феликс Магат
Ръководството на германския Волфсбург уволни треньора Феликс Магат заради слабите резултати от началото на сезона в Бундеслигата, предаде "Билд", а след това го потвърдиха и други медии.

Към момента няма официална реакция от страна на клуба, а редовната пресконференция днес е насрочена за 15.30 часа българско време. Според "Билд", Магат е отстранен от всички позиции, които заемаше- старши треньор, мениджър и изпълнителен директор.

Треньорът на втория отбор Лоренц-Гюнтер Костнер ще бъда натоварен със задачата да подготвя отбора за съботното гостуване на Фортуна Дюселдорф от 9-ия кръг. Вълците са на последното 18-о място в класирането с 5 точки, колкото има и Гройтер Фюрт пред тях.

Ситуацията с Магат удивително напомня престоя му в Шалке 04, където той ще бъде запомнен единствено с харченето на колосални суми за трансфери, заплати и комисионни. Той пое отбора на кралскосините като вицешампион през 2010-а година, но въпреки това освободи или отстрани 13 футболисти и взе 12 нови. Точно по това време като спонсор в клуба влезе руската компания Газпром и Магат се възползва от финансовите възможности.

Пристигането му във Волфсбург пък съвпадна с новия и много по-сериозен договор между клуба и автомобилния концерн Фолксваген, където парите също не липсваха. Трансферната политика на Магат обаче закара вълците на дъното за момента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация