Юношите на България сразиха и Азербайджан

18:00
Юношите на България сразиха и Азербайджан

Юношеският национален отбор на България до 17 години записа втора победа в своята предварителна квалификационна група за Евро 2013. Момчетата на Методи Деянов сразиха тима на Азербайджан с 4:1 в Сливен и продължават в елитния квалификационен кръг за шампионата през следващата година.

Кирил Десподов откри резултата още в 3-та минута на мача, след като бе изведен сам срещу вратаря на гостите от Антонио Вутов. В 27-та минута на срещата, Чавдар Ивайлов центрира от пряк свободен удар, а Алеков с глава покачи на 2:0. Кирил Десподов в 50-та минута вкара втория си гол в мача, след като се възползва от лошо изчистена топка от играчите на гостуващия тим. Отборът на Азербайджан върна едно попадение, дело на Хакимов. Той се разписа с глава в 67-та минута след изпълнение на ъглов удар. Алеков обаче вкара нов гол за българския отбор в 71-та минута. Той не сгреши с глава на далечната греда след корнер в полза на нашия тим.

В другия мач, който се игра днес, Испания, която преди няколко дни загубиха от нашите лъвчета с 0:1, надви Полша с 1:0, така че европейските шампиони и България продължават в следващата фаза на квалификациите - т.нар. елитен кръг. Играчите на Методи Деянов спечелиха квалификационната група с актив от 6 точки, но по-добри показатели от останалите тимове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация