Спортният министър на Полша подава оставка заради мача с Англия

13:23
Спортният министър на Полша подава оставка заради мача с Англия
Спортният министър на Полша е готов да подаде оставка заради отложения мач от световните квалификации срещу Англия миналата седмица, когато проливен дъжд превърна терена на Националния стадион във Варшава в плувен басейн.

Срещата трябваше да се играе на 16 октомври, но теренът се наводни от дъжда, след като домакините не успяха да затворят навреме подвижния покрив на стадиона, който струва 550 милиона долара и бе построен за Евро 2012. Двубоят се игра ден по-късно и завърши 1:1.

Провалът предизвика сериозни критики от страна на фенове и специалисти, които поискаха наказание за тези, които са отговорни. Спортното министерство на Полша стопанисва стадиона и отнесе най-сериозните критики за състоянието на тревното покритие.

"Поемам политическата отговорност за ситуацията. Отговорностите на един министър не свършват само с това да следи за изпълнение на процесите. Те са много по-големи", коментира министър Йоанна Муха.

Хиляди фенове от Англия се оплакаха, че не са успели да си презаверят самолетните билети от вторник за сряда и поради този факт не са гледали мача във Варшава.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация