Вижте дрийм тийма на Милан за всички времена

16:52
Вижте дрийм тийма на Милан за всички времена
Отборът на Милан е сред най-обичаните футболни тимове не само в Италия, но и по целия свят. "Росонерите" имат спечелени 17 титли от вътрешното първенство, пет купи на Италия, пет Суперкупи на страната, два пъти са носители на КНК, и имат във витрината си респектиращите седем трофея като европейски клубен шампион. Милан печели и 4 пъти световното клубно първенство. Дом на този футболен гранд е стадион "Джузепе Меаца", който се намира в спортния комплекс "Сан Сиро", и е делен заедно с градския съперник Интер.

Предлагаме Ви идеалния отбор на Милан за всички времена, с уговорката, че доста от големите имена, играли в клуба, просто няма как да попаднат в този състав.

\"\"Фабио Кудичини
Вратар
Милан 1967-72, 183 мача

Настоящият вратар на лондонския Тотнъм Карло Кудичини започва кариерата си в Милан, където баща му Фабио е легенда на клуба и е избран за вратар на 20-и век. За "росонерите" Фабио Кудичини изиграва 183 срещи, в които показва завидна стабилност и акробатични умения, които го превръщат в един от най-добрите вратари във футбола. Често той е сравняван със своя съвременник и обявен за най-добрия страж на всички времена Лев Яшин. С невероятните си рефлекси Яшин издига вратарския пост във висше изкуство, а Фабио Кудичини може да се определи като негов ученик, който достойно се нарежда до най-големите вратари в историята.

\"\"Паоло Малдини
Защитник
Милан от 1985-а, 891 мача, 33 гола

Личността на Паоло Малдини, въпреки безрезервната му преданост към Милан, излиза от рамките на клуба и италианския футбол, за да се нареди до най-големите спортисти в света. Италианецът ръководи отбраната на "росонерите" вече цели 24 години! Капитанът на Милан започва да играе с червено-черната фланелка четири години преди да се роди настоящият нападател на тима Алешандре Пато. Дори вече е имал 150 мача за Милан и се е утвърдил като основен футболист в националния отбор на Италия. Малдини печели първата си титла в Калчото през 1988 година, а последното през 2004-а. Паоло Малдини става пет пъти европейски клубен шампион с отбора на Милан. Италианецът е определян от редица специалисти като най-добрия защитник в съвременния футбол.

\"\"Франко Барези

Защитник
Милан 1977-97, 719 мача, 33 гола

От периода, който прекарва в тима на Милан, лесно можем да отгатнем, че Франко Барези е "футболният учител" на Паоло Малдини. Барези печели италианския шампионат шест пъти с "росонерите" и изкачва европейския връх на два пъти - през 1989-а и 1990-а, но пропуска паметния финал срещу Барселона, който Милан печели с 4:0 през 1994-а. Франко Барези ще бъде запомнен не само с 20-е си години прекарани на "Джузепе Меаца" и 719-а си мача за "росонерите". Барези остава в историята като защитникът, който притежава изключителни качества като последователност, надеждност и лидерство.

\"\"Алесандро Костакурта
Защитник
Милан 1986-2007, 662 мача, 3 гола

Алесандро Костакурта е третият член на изумителното защитно три на Милан. Той, Малдини и Барези, в продължение на 10 години, могат да бъдат описани като оракули, които четат играта още преди тя да се е развила. Тримата превръщат вратаря на Милан Себастиано Роси в обикновен зрител на мачовете. Костакурта облича червено-черната фланелка едва на 16-годишна възраст, печели Скудетото 7 пъти и вдига същите пет европейски купи, които вдига и Паоло Малдини.

\"\"Рууд Гулит
Полузащитник
Милан 1987-94, 171 мача, 56 гола

През 1986 г. Милан е закупен от медийния милиардер Силвио Берлускони, който дава силен тласък на отбора и го изкарва от финансовата криза. Той привлича изгряващия треньор Ариго Саки и трима холандски футболисти, един от който е невероятният Рууд Гулит. Благодарение на Гулит  до голяма степен Милан отново възвръща стария респект в своите конкуренти. Гулит печели "Златната топка" през 1987-а и е обявен за Играч на годината в света през 1987-а и 1989 години. Сред най-забележителните качества на Гулит като футболист са отскокът му и играта с глава, които допълват перфектното му чувство за изграждане на атаки.

\"\"Джани Ривера
Полузащитник
Милан 1960-79, 658 мача, 164 гола

Джани Ривера е наречен Златното момче на италианския футбол. Той е един от най-добрите играчи в историята на италианския футбол. Ривера преминава в Милан от Алесандрия за рекордните за времето си 200 000 долара. През 1969 година той става носител на "Златната топка". Футболистът се отличава с изумителни технически умения, но който биха завидели и най-добрите играчи в днешно време. Бърз, техничен, с вродена индивидуалност и нюх за гола. Това са само част от качествата на Джани Ривера, които му намират място сред 100-те най-добри футболисти за всички времена в класацията на Краля на футбола Пеле.

\"\"Франк Рийкард
Полузащитник
Милан 1988-93, 201 мача, 26 гола

Четвъртият защитник не е необходим в състава, когато Франк Рийкард играе. Холандецът е сред най-добрите дефанзивни полузащитници и има огромен принос за могъщия Милан в ерата на треньора Ариго Саки. Темпераментът на Рийкард на зеления терен е сравним единствено с този на Дженаро Гатузо, като холандецът често си е позволявал и доста груби прояви срещу противниковите футболисти. Раздаващ се до предела на силите си, Рийкард е основният двигател в тима на "росонерите", като доста често организира "червено-черната" атака и бележи попадения. С Милан той печели Калчото и Купата на европейските шампиони.

\"\"Нилс Лидхолм
Полузащитник
Милан 1949-61, 394 мача, 89 гола

Шведският национал Нилс Лидхолм прави бляскава кариера в Милан. На "Джузепе Меаца" халфът играе от 1949 до 1961 година. Част е от прословутото трио Гре-Но-Ли, където заедно със сънародниците си Гунар Грен и Гунар Нордал печели непреходна слава. Активът на Лидхолм за "росонерите" е 394 мача и 89 гола. Като футболист на миланския гранд скандинавецът печели четири титли на Италия (1951, 1955, 1957 и 1959), а през 1979 година, вече като треньор извежда Милан до юбилейното десето Скудето.

\"\"Рикардо Кака
Полузащитник
Милан от 2003-а, 235 мача, 80 гола

Рикардо Изексон дош Сантош Лейте, известен още като Кака, е настоящият плеймейкър на Милан. Започнал кариерата си в отбора на ФК Сао Паоло през 2001 г., детето-чудо с бързи темпове израстна до такава класа, че да привлече интереса на големите грандове в Европа. Младокът тогава отхвърли многомилионни оферти на колоси във футбола, за да постигне своята мечта от дете, а именно да играе с червено-черната фланелка на "росонерите". През 2003 година, едва на 21 години, Кака трябваше да облече екипа на един от най-успелите отбори. Мнозина мислиха, че той няма да успее да се наложи в суперселекцията на Милан. Кака опровергава тези твърдения и още през първия си сезон в Италия печели Калчото. Бразилецът дриблира през противниковите защитници с такава лекота и красота, че може да останеш без дъх само като го гледаш. През 2007 г. печели Шампионската лига с Милан. Там отбелязва 10 гола и изработва много други. Кака е притежател на "Златната топка" за 2007 година.

\"\"Гунар Нордал
Нападател
Милан 1949-56, 268 мача, 221 гола

Нордал е имал физика на тежкоатлет -181 см, 90 килограма. Отличава се е учудващата си подвижност и с реализаторските си умения. Нордал печели пет пъти голмайсторския приз в италианския шампионат (1950, 1951, 1953, 1954, 1955 г.). И до днес това постижение е ненадминато в Италия. Гунар Нордал има вродена сила и мощ, същински "бизон", както го наричат през 50-те години. Той буквално тероризира италианските бранители в продължение на близо десет години. Защитниците на Апенините няма да видят такова страшилище до преминаването на африканския нападател Джордж Уеа в Милан през 1995 година.

\"\"Марко вaн Бастен
Нападател
Милан 1987-1995, 201 мача, 124 гола

Съвсем просто: Марко ван Бастен винаги ще бъде един от най-добрите футболисти. Сякаш холандският голмайстор е усъвършенстван вариант на всеки нападател преди него, но и още нещо повече. Не съществува ситуация, от която този играч не може да вкара гол. Марко ван Бастен контролира топката по непосилен за ответна реакция начин от страна на защитниците. Той е кошмар за вратарите. Кариерата на този забележителен нападател обаче е белязана от серия тежки контузии. С "росонерите" печели КЕШ през 1988 и 1989 години. В края на сезон 1992/93 се обажда стара контузия в глезена и след операция той не подновява състезателната си дейност. Последният си мач за миланския отбор изиграва на финала за Шампионската лига на 26 май 1993 срещу Олимпик Марсилия, който италианският отбор губи с 0:1. Марко ван Бастен е трикратен носител на "Златната топка", постижение, което са правили само още две легенди - Йохан Кройф и Мишел Платини.


Вижте дрийм тийма на Реал Мадрид за всички времена

Вижте дрийм тийма на Ливърпул за всички времена

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TZETZO
19.02.2010 01:08

абе няма ли да се научите да използвате тая емотикона *thumb_up* бах мааму и тъпите същества *sick*
"Перефектен състав " *lol*

rockamring
18.02.2010 15:38

Алесандро Костакурта, Малдини и Барези превръщат вратаря на Милан Себастиано Роси в обикновен зрител на мачовете *lol*

Italian4eto
22.06.2009 20:06

Милан, Милан и само Милан. С 2 думи ВЕЛИК И НЕПОБЕДИМ.

ForzaMilan1899
19.05.2009 23:16

Има толкова играчи , които спокойно могат да фигурират тук...просто е много трудно да се орпедели най-добрия отбор.PER SEMPRE ROSSONER!

Bambaleo
25.04.2009 02:34

Да, като фен на Милан само мога да добавя че е трудно да се направи в една 11-торка целия тъй наречен дрийм тим.Те имат поне 2 пъти повече състезатели които могат да вкарат в него.
Виждам че и мнението на други колеги е същото.
По принцип в големи отбори, велики отбори е трудно да се направи такова нещо, но виждам че са вкарани солидни имена в него.
ЕДИН ПЪТ МИЛАНИСТ ЗА ВИНАГИ МИЛАНИСТ!!!!!! *wink*

idol_bg
25.04.2009 00:17

Определено това наистина е най-добрият възможен подбор.Ясно е че още много големи футболисти липсват,но все пак местата са само 11.Само искам да кажа на Shev4enko_...че от 80-те години досега не съм виждал по велик и голям нападател от Ван Бастен.Просто няма място за сравнение между него и Шева.Аз съм фен на Милан откак Берлускони кацна с хеликоптера на Сан Сиро,през 1986-та и от тогава следя много внимателно всички играчи минали през тоя отбор.Толкова елегантен футболист,не съм виждал.На него не му бяха необходими положения за гол.Той бележеше и без положения както и откъдето си поиска.А когато водеше топката просто се захласвах,все едно играеше балет.При всичкото ми уважение към Шева,украинеца просто не притежаваше тая елегантност.Единствения който по късно поне малко се доближи до играта на Марко беше Уеа.

GanGSta_R
24.04.2009 22:47

Няма го един от най-великите ни халфове на всички времена - Деян Савичевич, Бобан също заслужава място тук, Джузепе Меаца, Неста... да не се връщаме назад, има място за още 2 отбора!

ForzaMilan1899
24.04.2009 22:00

Браво ! Много ми хареса.НАЙ-ВЕЛИКИЯ ОТБОР НА СВЕТА заедно с Барселона!FORZA MILAN!PER SEMPRE ROSSONER!CON IL MILAN NEL CUORE!

Kalinho
24.04.2009 21:45

Само си мисля, че Шева след като се продаде на челси няма място в тия класации.А Кака трябва да го позлатят. Иначе и на мен милан са ми любимци

Ultra_Milan
24.04.2009 20:40

Няколко имена,които биха могли да присъстват- Деян Савичевич,Шева,Индзаги,Уеа и Бобан.Milano siamo noi!

Zlobaria
24.04.2009 20:20

Най-великият отбор в историята на футбола а кака е номер 1 за всички времена.

tomimilanista
24.04.2009 19:23

беспорно наи великиа отбор в света..милан оле *beer*

Shev4enko_
24.04.2009 18:34

Това наистина са имената, които заслужават да бъдат в дрийм тийма. Но аз бих си си позволил да направя 1 промяна. Марко ван Бастен е супер велик и винаги ще се помни от всички росонери, но аз бих го заменил на върха на атаката с Шевченко. Малко хора помнят, обаче тоя дивак вкара 269 гола за 6 сезона във всички турнири *stop*

qmh
24.04.2009 18:19

Гатузо? Не съм за Милан, но Гатузо опр. има място в дрийм тийма им... *wink*

Lucas_Podolski
24.04.2009 18:18

tamate_unufreev Смешен си! То нали знаеш защо сложиха коефициент за спечелване на Златната обувка, за да не я печелят мизерници като Петър Жеков или оня Румънец дето последните си 2 мача от сезона вкарва по 8-9 гола само и само да я спечели. УЕФА си е поправила грешката, позволяваща на безсрамните комунистически страни (сред които и БГ) да си приписват ненужна слава. Но моля това е тема за друг форум тук се обсъжда наистина впечатляващия Дрийм Тийм на Милан...

mitko2026
24.04.2009 18:04

Браво на автора на темата! Росонер съм от 10 години, но такава наслада ми достави тази статиика че чак лиги ми текат... Все световни светила, все величия в футбола са обличали екипа на Милан и са защитавали и защитават все още този великолепен отбор!
ФОРЗА МИЛАН

GanGSta_R
24.04.2009 18:04

*smile* А каква халфова линия щяхме да имаме, ако и Фернандо Редондо беше здрав 2003та и 2005та за финалите! Нямаше да има 3-3

GanGSta_R
24.04.2009 18:01

Има още някой играчи, които може би като резерви трябваше да се отбележат:
Зеедорф - носител на КЕШ с 3 отбора
Шева - няма значение моментната му форма, той си остава в историята като един от най-добрите нападатели
Индзаги - Супер Пипо - без коментар
Гатузо и Пирло също имат място в състава. А сега каква халфова линия щяхме да имаме, ако и Фернандо Редондо беше здрав!

lubo_309
24.04.2009 17:48

Иначе не видях нищо за Звонимир Бобан, а съвсем малко за Уеа, а това са двамата футболисти, които ме накараха да обикна този отбор преди повече от 10 години.

tamate_unufreev
24.04.2009 17:48

да аз знам един ....
Вижте статистиката на Петър Жеков *smile* *joking*
Мунди Пунди ... ряпа да яде ...

lubo_309
24.04.2009 17:46

Е Пеле да не би да е играл милион мача, за да постигне своите над 1000 професионални гола или пък Ромарио?

Docker
24.04.2009 17:43

nens и baraba89,пичове говорите за един и същ човек,нещо май не се разбрахте *joking*

nens
24.04.2009 17:36

baraba89 :

Гунар Нордал (на шведски Gunnar Nordahl) е бивш шведски футболист, нападател. Най-известен е със своята игра за Милан в периода 1949-1956. Нордал е имал физика на тежкоатлет -181 см 90 кг. Отличава се е учудващата си подвижност и с реализаторските си умения. Нордал печели пет пъти голмайсторския приз в италианския шампионат (1950, 1951, 1953, 1954, 1955 г. ). И до днес това постижение е ненадминато в Италия. С "Милан" скандинавецът отбелязва 210 гола.

Сега доволен ли си ...
*joking*

baraba89
24.04.2009 17:25

268 мача, 221 гола !!!!!! моля !!! гледам и невярвам на ушите си!!! МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ОТ ПО ЗАПОЗНАТИТЕ ДА ИЗВАДИ СТАТИСКИТЕ ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ ИМАЛИ НЯКОЙ ЗА ТОЛКО МАЧА ТОЛКО ГОЛА ДА Е ВКАРАЛ МН МИ Е ИНТЕРЕСНО !!!!???!!??

gatuzo8
24.04.2009 17:04

FORZA MILAN ! Най-ВЕЛИКИЯ футболен клуб !! FORZA MILAN !!!