Португалия с лесна победа над Турция

08:35
Португалия с лесна победа над Турция
Във втория мач от вчерашния ден на група "А" един срещу друг се изправиха съставите на Португалия и Турция. Предварителните очаквания и мнения на специалистите определяха играчите на Луйш Фелипе Сколари за фаворит, както в този сблъсък, така и в цялата група.

Схемите, които използваха двамата специалиста се оповаваха на наситена средна линия с един единствен изразен нападател в предни позиции. Именно централните нападатели в последните години са проблем пред отбора на символичните домакини. Пред бразилския наставник на португалците дилемата бе дали да използва Хуго Алмейда, Пощига или неуморния Нуно Гомеш. Последният не само започна като титуляр, но бе и с капитанската лента на своята страна.

През целия мач играта се контролираше главно от футболистите в червен спортен екип. През първата част заради засада бе отменен гол на играчът на Реал Мадрид Пепе, а удар на Кристиано Роналдо от фаул срещна левия страничен стълб зад Демирел Волкан. Малко по-късно при отличен авантаж от страна на главния арбитър Херберт Фандел и Гомеш удари града, но този път дясната.

Второто полувреме продължи по начин идентичен на първото, а халфовата линия в лицето на Деко, Шимао, Петит, Роналдо и Мутиньо не позволяваше на южните ни съседи да организират по-смислени атаки.

В 61-та минута логичното се случи, а голмайстор, но този път абсолютно редовно бе Пепе. Играчът напредна в полето на противника, направи двойно подаване с Гомеш и реализира. Минутки по-късно, капитанът на Португалия можеше да реши окончателно нещата в полза на своя отбор, но и този път късметът му изневери, за да види как топката среща за пореден път странични стълб.

В 82- минута на мястото  на Шимао Саброса в игра влезе Мейрелеш. Именно резервата реализира втория и последен гол в тази среща след триходова комбинация между Роналдо - Мутиньо и него.

С тази победа вицешампионът на Европа излезе начело в класирането в своята група след първите мачове. В следващият кръг от тази група един срещу друг излизат съставите на Португалия и Чехия, както и домакинът Швейцария срещу Турция.

Ето мненията на някой от участниците във вчерашният двубой:

Фатих Терим: " Португалия демонстрира своята класа и заслужено спечели. Загубихме концентрация при първото попадение и това се оказа решаващо за крайния изход. Разочаровани сме, но срещу Швейцария сега трябва да гоним единствено победата."

Луйш Сколари: "Свършихме на половина работата си. Играхме наистина добре, като демонстрирахме и красив футбол. Турците не успяха да ни изненадат с нищо. Поздравявам момчетата за този успех."

Пепе: "Първият гол бе неправилно отменен, защото аз в същност не бях в положение на засада. Това не успя да ме пречупи и аз отбелязах отново, защото наистина исках да помогна на отбора си."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stenli111
08.06.2008 17:28

победата за португалия не беше чак толкова лесна ,но беше заслужена,мисля че точно тези 2 тима ще са победители в групата си