"Реал Мадрид няма право да играе дефанзивно"

15:02
"Реал Мадрид няма право да играе дефанзивно"
Мануел Пелегрини смята, че традициите на Реал Мадрид забраняват белия балет да играе дефанзивен футбол. чилийският специалист беше начело на Кралския клуб през сезон 2009/2010, но не успя да спечели трофей, оставайки на три точки зад Барселона в Примера дивисион.

Пелегрини разкри интересни подробности от престоя си на "Бернабеу":

"Смятам, че просто нямах късмет. Интересно ми е как ще се справи сегашният Реал, ако Кристиано Роналдо е аут за два месеца и половина, а Пепе пропуска целия сезон", обяснява Пелегрини, цитиран от "Газета Дело Спорт".

"В онзи сезон спечелихме 96 точки в Примера и играхме хубав футбол. Не мога да приема Реал Мадрид да изглежда дефанзивно. Традициите на този клуб забраняват подобно нещо. Когато говорим за Реал, трябва асоциацията да е за тим, който твори, а не руши играта", допълва Пелегрини.

"Заслужавах да стана шампион с Реал, но не се получи. Когато ме уволниха, имах подкрепата на играчите, а също така и на 80% от феновете. Медиите обаче ме критикуваха", казва още Мануел Пелегрини, който сега е наставник на Малага.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ryangiggs1000
23.10.2012 16:02

Ти да мълчиш!!!Посредствен олигофрен.Направихме селекция за половин милиард,а ти говедо чилийско със здрави Кака и Роналдо се наака с/у Лион.