Стартира третият кръг в груповата фаза на ШЛ, кой от грандовете ще стъпи накриво?

11:43
Стартира третият кръг в груповата фаза на ШЛ, кой от грандовете ще стъпи накриво?
Днес стартира третият кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Тази вечер ще се изиграят мачовете от групи Е, F, G и Н.

В началото на месеца Байерн Мюнхен бе грандът, който допусна изненадваща загуба, отстъпвайки като гост на БАТЕ Борисов. Сега баварците, Барселона, Манчестър Юнайтед и Ювентус имат наглед лесни задачи срещу по-скромни опоненти, но в този турнир, колкото и клиширано да звучи, няма слаби отбори.


Група Е

Шахтьор Донецк - Челси

Убедителният лидер в украинското първенство се изправя срещу носителя на трофея в Шампионската лига от миналия сезон. Сините на Роберто Ди Матео мечтаят за титлата в Англия през настоящата кампания, като за момента са пред отборите от Манчестър, водейки колоната. Колкото до група Е, тези два тима водят с по четири точки от две срещи.Ако някой фен на Челси си мисли, че това е лесен мач за неговите любимци, нека гледа поне репортаж от гостуването на Шахтьор в Торино. Миньорите тотално надиграха непобедимата Стара госпожа, но уникален малшанс пред гола ги лиши от заслужени три точки. Сега те ще опитат да възстановят тази несправедливост срещу лондончани.

Вероятни стартови състави:

Шахтьор: Пятов, Сърна, Кучер, Ракитски, Рат, Хюбшман, Фернандиньо, Микхтарян, Алекс Тейшейра, Уилиям, Луис Адриано

Челси: Чех, Коул, Иванович, Луиз, Кейхил, Лампард, Оби Микел, Оскар, Азар, Мата, Торес

Норселанд - Ювентус

В лагера на италианския шампион са наясно, че ако не спечелят шест точки от двата си двубоя с датчаните, почти сигурно Юве ще е аут от турнира. Възпитаниците на Антонио Конте мачкат всичко, което се изправи на пътя им в Серия А, но в Шампионската лига нещата не стоят по този начин. Срещата с Шахтьор доказва това твърдение. Ювентус няма успех в европейските клубни турнири от есента на 2009 година, когато бианконерите надвиват Макаби Хайфа в мачове от груповата фаза на Шампионската лига. Норселанд е аутсайдер в групата, но това до определена степен е плюс, тъй като отборът, воден от Каспер Хюлманд ще играе с много по-малко напрежение срещу Юве.

Вероятни стартови състави:

Нордселанд: Хансен, Мтилига, Паркхърст, Окоре, Рунже, Стокхолм, Лоренцен, Бекман, Аду, Нордстранд, Джон

Ювентус: Буфон, Барзали, Бонучи, Киелини, Пирло, Маркизио, Видал, Исла, Де Челие, Вучинич, Куалярела

Група F

БАТЕ Борисов - Валенсия

Само преди три години БАТЕ бе считан за аутсайдер преди мач с Левски. Сега белоруският тим е лидер в групата си в Шампионската лига с две победи от два мача. Тези успехи бяха постигнати срещу Лил и Байерн Мюнхен и не е нужно да се споменава, че това е невероятно постижение за белоруския шампион. Възпитаниците на Виктор Гончаренко сега посрещат Валенсия, която не е в най-добрата си възможна форма, но все пак постигна успех в последния си мач от Примера, надвивайки като домакин Атлетик Билбао. Интригата в групата е голяма, като при определено стечение на обстоятелствата, дори клуб с традициите на Байерн може да отпадне. След последните си мачове в турнира БАТЕ си спечели правото да не бъде считан за аутсайдер преди срещата с прилепите.

Вероятни стартови състави:

БАТЕ: Горбунов, Поляков, Филипенко, Шимич, Бордачев, Лихтарович, Олекхнович, Володко, Хлеб, Павлов, Радионов

Валенсия: Гуарита, Матийо, Бараган, Рами, Руиз, Гаго, Тино Коща, Джонатан Виейра, Бернат, Солдадо, Йонас

Лил - Байерн Мюнхен


Баварците нямат право на грешка, ако искат да завършат на първо място в групата. Възпитаниците на Юп Хайнкес са лидери в Бундеслигата, но издънката в Беларус говори, че и Байерн има своите слаби страни. Лил, от своя страна, е в много слаба форма. Песовете са на 11-та позиция в Лига 1, а и стартираха с две поражения в ШЛ. Все пак, в Лил има доста класни футболисти, които биха могли да изкопчат нещо от срещата с Байерн.

Вероятни стартови състави:


Лил: Ландро, Баша, Дебюши, Берия, Шеджу, Балмон, Педрети, Гейе, Пайе, Райън Мендеш, Роукс

Байерн Мюнхен: Нойер, Лам, Боатенг, Данте, Бадщубър, Швайнщайгер, Хави Мартинес, Мюлер, Рибери, Гомес

Група G

Барселона - Селтик

Основният въпрос, който вълнува фенове и специалисти преди срещата, е дали Барса този път ще бие с повече от един гол разлика или ще провали хората, заложили на победа с хендикап, както се случи при домакинството на каталунците срещу Спартак Москва. Като се има в предвид "невероятната" форма на Виктор Валдес, е доста вероятно шотландците да вкарат гол на "Камп Ноу", ако успеят да отправят един-два удара от далечна дистанция. Интересно е съща така да се види на кои основни футболисти Тито Вилянова ще даде почивка. Трудно е да се повярва, че един от тях ще е Меси.

Вероятни стартови състави:

Барселона: Валдес, Масчерано, Сонг, Алба, Монтоя, Иниеста, Шави, Фабрегас, Меси, Санчес, Педро

Селтик: Форстър, Изагире, Мългрю, Уилсън, Лустиг, Амброуз, Браун, Комънс, Виняма, Самарас, Хуупър

Спартак Москва - Бенфика

Руският тим ще трябва да разчита на третия си вратар Артьом Ребров за срещата с орлите. Звездата на спартаклии Еменике е под въпрос, а медиите в Русия прогнозират, че той няма да успее да се възстанови навреме за двубоя. Бенфика ще бъде в изключитлно изгодна позиция за класиране, ако спечели мача. Въпреки че португалският тим е по-класен като единици, орлите не са особено убедителни като гости.

Вероятни стартови състави:


Спартак Москва: Ребров, Бризгалов, Пареха, Макеев, Калстрьом, МакГийди, Де Зеу, Комбаров, Рафаел Кариока, Ари, Велитон

Бенфика: Артур Мораеш, Гарай, Перейра, Жардел, Перез, Гайтан, Матич, Салвио, Бруно Сезар, Лима, Мелгарейо

Група Н

Манчестър Юнайтед - Спортинг Брага

Сър Алекс дава почивка на някои от титулярите, за да може те да са свежи за неделя, когато червените дяволи гостуват на Челси в мач от Висшата лига. Фактът, че Юнайтед стартира с две победи в ШЛ през този сезон, успокоява Фърги, но ако Брага отмъкне нещо от "Олд Трафорд", интригата в групата може отново да се заплете.

Вероятни стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рафаел, Уотън, Евънс, Бутнер, Карик, Клевърли, Гигс, Нани, Рууни, Ван Перси

Брага: Бето, Баяно, Доугао, Виничиус, Елдерсон, Кустодио, Виана, Алан, Мосоро, Барбоса, Едер

Галатасарай - Клуж

Въпреки че Чим Бом регистрира две поражения в първите си два двубоя от турнира, при победа днес шансовете за класиране на турския шампион се завръщат. Клуж е преодолим съперник за възпитаниците на Фатих Терим. Естествено, румънският тим не е за подценяване. Фактът, че хората на Йоан Андоне изкопчиха трите точки от гостуването си на Брага, а после поведоха на Юнайтед, говори, че са грамотен състав, който има своите футболни аргументи.

Вероятни стартови състави:

Галатасарай: Муслера, Ебуе, Кая, Нонкеу, Мело, Риера, Инан, Колак, Йълмаз, Бюлут, Амбарат

Клуж: Фелгейраш, Рада, Каду, Сепси, Иво Пинто, Агирегарай, Муресан, Камора, Рафаел Бастош, Капетанос, Соугоу

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fen_na_juventus
23.10.2012 18:57

Шахтьор Донецк 1-2 Челси
Норселанд 0-2 Ювентус
БАТЕ Борисов 1-1 Валенсия
Лил 1-3 Байерн Мюнхен
Барселона 4-0 Селтик
Спартак Москва 0-3 Бенфика
Манчестър Юнайтед 3-1 Спортинг Брага
Галатасарай 0-0 Клуж

Capitan_Puyol
23.10.2012 18:21

Как кой ? Средняците от реал ще им цепят дупарите в Дортмунд. Те и без това нямат победа в Германия...муахахха!

Messi9818
23.10.2012 17:49

СПАРТАК МОСКВА (1-2) БЕНФИКА
ШАХТЬОР ДОНЕЦК (1-3) ЧЕЛСИ
НОРДСЕЛАНД (0-3) ЮВЕНТУС
МАН.ЮНАЙТЕД (2-2) СПОРТИНГ БРАГА
ГАЛАТАСАРАЙ (1-1) КЛУЖ
БАРСЕЛОНА (4-1) СЕЛТИК
ЛИЛ (1-2) БАЙЕРН МЮНХЕН
БАТЕ БОРИСОВ (1-1) ВАЛЕНСИЯ *смайл* *smile*

sibco_9
23.10.2012 17:16

СПАРТАК МОСКВА (2-2) БЕНФИКА
ШАХТЬОР ДОНЕЦК (1-1) ЧЕЛСИ
НОРДСЕЛАНД (1-3) ЮВЕНТУС
МАН.ЮНАЙТЕД (2-0) СПОРТИНГ БРАГА
ГАЛАТАСАРАЙ (2-1) КЛУЖ
БАРСЕЛОНА (4-0) СЕЛТИК
ЛИЛ (1-3) БАЙЕРН МЮНХЕН
БАТЕ БОРИСОВ (2-1) ВАЛЕНСИЯ

*ball**cup**ball**cup**ball**cup**ball**cup**ball**cup**ball**cup**ball*

killerstash__
23.10.2012 14:32

[@link https://www.facebook.com/photo.php?fbid=450899814951379&set=a.321215211253174.70585.321203011254394&type=1&theater]

Deco_Sneijder
23.10.2012 13:36

Шахтьор Донецк-Челси.Лидера на Украйна посреща лидера на Англия.Трудно е да сравняваме тези 2 първенства,но не се знае какво може да стане в този двубой.Шахтьор показаха,че още са един от средните грандове на европа (така ако мога да ги нарека).Челси пък пътуват за Донецк само и единствено за 3-те точки,които ще им дадат лека преднина в групата.Моята прогноза е: X2.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Нордселанд-Ювентус.Отбора от Дания определено е аутсайдера в тази група и с играта си го показва.Ювентус пък се представят доста добре в родното първенство и не чак толкова задоволително в групите на ШЛ.Мисля,че е време Юве да започнат да трупат точки ако искат да излязат от групата,за това моята прогноза е: 2 с ХК,нещо от рода на 0-3,0-2 *smile*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Бате Борисов-Валенсия.Отбора от Беларус до момента е най-голямата изненада в тазгодишното издание на ШЛ.Страхотна игра срещу Лил и категорична победа срещу немския колос Байерн Мюнхен направи ББ първенец в тази група.Валенсия пък досега се представя нормално за нивото си.Труден мач срещу баварците и победа срещу Лил,испанците ще се опитат да вземат максималния точков актив,но никак няма да им е лесно.Прогноза: X 1-1
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Лил-Байерн Мюнхен.Французите се представят далеч под очакванията и по всичко личи,че не са фаворит в мача.Баварците пък играят доста стабилно в Бундеслигата и наскоро поставиха нов клубен рекорд,но в ШЛ нещата не стоят така.Изненадата Бате Борисов разпиля отбора на Юп Хайкенс с 3-1 в Беларус.Не очаквам много труден мач за Байерн,имат нужда от точков актив и не мисля,че ще е проблем да победят Лил.Прогноза: 2 1-4 *smile*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Барселона-Селтик.Лео Меси и компания досега нямат грешна стъпка в турнира.Макар и трудно каталунците надделяха над Спартак Москва и Бенфика Лисабон.Селтик не са кой знае колко сериозен отбор за класата на Барса,но не се знае какво може да се получи,все пак това е шампионска лига.Прогноза X1 *smile*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Спартак Москва-Бенфика.Не е много убеждаващо представянето на домакините до момента.Загуба в Испания и загуба от дома от Селтик.Бенфика пък макар и да показаха зъби,загубиха на свой терен от Барса,а срещу Селтик направиха 0-0.И двата отбора имат нужда от точки,корав мач се очертава,моята прогноза е X. 0-0.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Манчестър Юнайтед-Спортинг Брага.Червените дяволи ще гонят нова победа у дома.Брага няма да се даде лесно,но не вярвам да направи и нещо.Изненадваща загуба от Клуж в Портогалия и изнедваща победа в Турция срещу Галатасарай за Спортинг.Това е ШЛ всичко може да се случи.А пък Юнайтед до момента имат 2 категорични победи над Галатасарай и Клуж.Прогноза 1 2-0
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Галатасарай-Клуж.Не обедително представяне и за 2-та тима до момента.Но положението при южните ни съседи е малко по сериозно от това при северните ни.Клуж имат 3 точки,а Турците записаха 2 загуби.Мисля,че вече е време Галатасарай да покаже нещо и да вземе точки ако иска да продължи участието си в евротурнирите.Прогноза 1 2-1 *smile*

Това е от мен! *smile*

greenhool
23.10.2012 13:32

Според мен най-трудната задача днес ще бъде за Челси..ще бъде оспорван дори троен мач,чудя се изобщо,как може да не се излъчва по бг телевизия*confused* На Барса ще им е също доста трудно срещу Селтик,като си мисля,че ще победят,но с не повече от един гол..

Jurka5
23.10.2012 13:47

Съгласен,ако някой се дъни мисля,че точно Челси ще е това. Юве,Юнайтед,Барса и Байерн според мен си вземат мачовете. Интересни ще са Спартак - Бенфика , Шахтьор - Челси и Батето - Валенсия.