Роналдиньо и компания биха лидера с 3:2 (видео)

10:10
Роналдиньо и компания биха лидера с 3:2 (видео)
Атлетико Минейро победи лидера в класирането Флуминензе с 3:2 и запази шансове за титлата в Бразилия. Отборът на Роналдиньо стигна до трите точки с гол в заключителните секунди на вълнуващото дерби в Бело Оризонте. След успеха Атлетико остава втори, но вече на шест точки след водача Флуминензе. Домакините бяха по-добрият отбор през целия мач, но стигнаха до успеха едва в самия край на мача, когато централният защитник Леонардо Силва вкара с глава след центриране на Роналдиньо.

"Съкратихме аванса на лидера и си върнахме увереността, че може да спечелим титлата", каза Роналдиньо след мача.

И петте гола паднаха през второто полувреме, като на два пъти точен за Атлетико бе бившият нападател на Евертън и Манчестър Сити - Жо (68, 83). Роналдиньо пък участва в изработването и на трите гола за Атлетико. За Флуминензе се разписаха Велингтон Нем (55) и Фред (86).



Осемкратният шампион на Бразилия Палмейрас победи Крузейро с 2:0, но остава в зоната на изпадащите. И двата гола за Палмейрас вкара аржентинският нападател Ернан Баркос.

В класирането начело е Флуминензе с 69 точки, следван от Атлетико Минейро 63, Гремио 59, Сао Пауло 55, Васко да Гама 50, Интернасионал 45 и други.

Първенство на Бразилия по футбол, срещи от 32-ия кръг:

Атлетико Минейро - Флуминензе 3:2
Фламенго - Сао Пауло 1:0
Гоянензе - Спорт 0:1
Наутико - Португеза 0:0
Понте Прета - Сантос 1:0


От събота:

Коринтианс - Баиа 1:1
Гремио - Коритиба 0:0
Палмейрас - Крузейро 2:0

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация