Банско надигра Спартак Плевен, резултати от "Б" група

19:31
Банско надигра Спартак Плевен, резултати от "Б" група
С голове на Петър Тончев в 8-атаи Калоян Стоянов в 68-ата минути отборът на Банско победи временния водач в "Б" група Спартак Плевен с 2:0.

На стадион "Свети Петър" над 500 зрители станаха свидетели на най-добрия мач, който изиграха футболистите на домакините от началото на настоящото първенство. Съвсем закономерно домакините откриха резултата в 8-ата минута чрез Петър Тончев, изведен перфектно от дясно от Венцислав Бенгюзов. Два непростими пропуски за отбора на Банско през първата част направиха Венцислав Бенгюзов и Благой Наков, които от няколко метра не успяха да прострелят вратаря на Спартак Мирослав Антонов. Нито веднъж не успяха футболистите на Спартак Плевен да затруднят вратаря на Банско Александър Стоянов.

След почивката отново отборът на Банско бе този, който диктуваше играта на терена. В 58-ма минута наставникът на домакините Йордан Самоковлийски бе принуден да направи смяна, като Венци Бенгюзов бе подменен от Сергей Георгиев. Резервата пораздвижи играта на терена и на два пъти изскочи сам срещу вратаря на гостите Антонов, но не успя да го излъже. В 68-ма минута Калоян Стоянов бе изведен перфектно в наказателното поле на гостите и опъна мрежата зад Антонов за 2:0.

"Напълно заслужена победа за нашия отбор. Момчетата играха много сериозно и отговорно и двата гола бяха най-малкото нещо, което можаха да направят в този двубой. Непростими пропуски направиха Благой Наков, Венцислав Бенгюзов през първата част на срещата и на Сергей Георгиев на два пъти и Петър Тончев след почивката", сподели Красимир Горанов -изпълнителен директор на ПФК Банско.

Резултати от 8-ия кръг в единната "Б" група:

Нефтохимик (Бургас) - Септември (Симитли): 2:0 (2:0)
Шумен - Любимец 1:2: (1:0)
Видима-Раковски (Севлиево) - Чавдар (Етрополе): 1:1 (1:0)
Банско - Спартак 1919 (Плевен): 2:0 (1:0)
Спартак 1918 (Варна) - Калиакра (Каварна): 3:0 (1:0)
Раковски 2011 - Светкавица 1922 (Търговище): 1:0 (1:0)
Сливен 2000 - Пирин 2002 (Разлог) - отложен зарадиевропейските квалификации за юноши

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация