Бордо – Лил, загубен

12:54
Бордо – Лил, загубен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:
м. Октомври: 7 познати от общо 17 мача - 41.2%

► Залог на деня за 19.10.2012 г.



Днешното дерби във Франция изглежда доста завързано, но задълбочен поглед върху двата тима би дал доста сериозно предимство на тима на Бордо. Домакините са един от 3-те тима в елита, който все още не е изпитал вкуса на поражението. Жирондинците изглеждат един от най-сериозните претенденти за попадане в тройката на крайното класиране. Бордо не продаде никой от ключовите си футболисти преди началото на сезона, като заяви намеренията си да се класира на позиция, позволяваща му да си опита късмета в следващото издание на Шампионската лига. Ангажиментът им е Лига Европа е чак в идния четвъртък, а международните срещи изглежда не са основното занимание на тима този сезон за разлика от срещите в шампионата. На гостите от Лил им предстой домакинство на Байерн Мюнхен по-рано през следващата седмица в Шампионската лига, което се оказва и една от последните възможности пред тях за нещо по-значимо в надпреварата. Лил, ако не продължи в елиминационната фаза на Шампионската лига, поне ще има възможност, ако финишира трети в групата, да продължи участието си в Лига Европа. Това до голяма степен зависи и от моментните възможности на песовете, които не изглеждат, обаче никак големи. Продажбата на Азар повлия доста негативно на тима и то в няколко насоки. Тим изгуби голяма част от класата си в атака, а и след раздялата си с един от лидерите играчите на клуба загубиха голяма част увереността си. Трудно останалите играчи в преден план се нагърбват да решават срещите сами като само Де Мело представлява постоянна опасност за противника, предимно с огромните си габарити. Финесът и креативността сериозни са занижени. Лил записа само една победа навън в първия кръг, като след това гостува на доста съперници, срещу които излезе в ролята на сериозен фаворит, но не успя да победи нито един от тях. Тимът записа две поражения в Шампионската лига до тук, но тревожен изглежда фактът, че тимът се изявява доста колебливо в отбрана и крайно неуверено, особено когато му се налага да бъде гост. Лил е далече от нивото на което тимът беше познат в последно време, а Бордо се намира в очевиден възход и без капка съмнение е един от 4-те най-добри тима в страната към настоящия момент. Бордо записа 5 равенства от 8 изиграни срещи от началото на сезона, а и Лил често завършва реми, когато му се налагало да гостува на Бордо, но това са сухите статистически показатели. Реалностите в игриви план, моментната форма и разпределението на силите подсказват друго. И в крайна сметка в последните си 5 гостувания тук Лил записа 2 поражение, а последния мач в който той си тръгна си точки от тук беше през 2007 година. Превъзходството на Бордо тук следва да придобие реален измерител в равностойността на три точки в повече в актива им.

► Прогноза: 1, коефициент - 2.27

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

john_doe
19.10.2012 23:59

мале,какво неграмотно изречение съм написал

john_doe
19.10.2012 23:54

Хванах го на лаѝв с 5 лева играх го в 86 - тата минута с 5 лева при коеф. 8

holigan4e
19.10.2012 22:11

е аре стига бее , бате тоя мач и аз го играх 1 *cry* сега нема да излезне 1 сигурен съм :@:@:@