Клуж – Виторул, загубен

14:23
Клуж – Виторул, загубен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:
м. Октомври: 7 познати от общо 16 мача - 46.7%

► Залог на деня за 18.10.2012 г.



Предвид днешния тираж, който е изключително беден на футболни срещи от Европа, евентуална подкрепа за румънския Клуж изглежда добра опция. Коефициентът не впечатлява, но при наличната ситуацията в домакински лагер победата за тях придобива задължителен характер. Интернационалната селекция на домакините направи така, че те да нямат представител в румънския национален тим, а и по-осезаемо присъствие в друга национална гарнитура. Това е част от причината днес тимът да има възможност да изиграе официален мач от румънското футболно първенство. Играчите на Клуж би трябвало да са напълно възстановени днес, въпреки сгъстения цикъл от мачове, а и не би следвало да имат предпоставки да спестят сили, защото следващият им мач от груповата фаза на Шампионската лига е чак в средата на следващата седмица. Домакините са миналогодишният шампион на Румъния, а в момента изостават на цели 12 точки от първата позиция. Ако Клуж иска да участва и догодина в международните турнири изобщо посредством класирането си на дадена позиция в първенството трябва да сведе грешките си до края на първенството до минимум. Това се отнася предимно за домакинските му срещи, а и срещу съперници, които са новаци в елита, какъвто е днешният, трите точки трябва да бъдат лесни за постигане. Гостите освен, че са новаци се представят сравнително добре в първенството и във визитите си имат 2 загуби от 5 мача. Това може да има даде доза сигурност и безспорно спокойствие, но предвид критичната нужда от точки за домакините, една евентуална загуба на гостите не би следвало да се приеме фатално от тяхна страна. А и тя евентуално ще бъде срещу най-скорошния шампион и участник в груповата фаза на Шампионска лига по настоящем. Разположението на срещата в календара на домакините им предоставя чудесна възможност да се вложат максимално и да увеличат актива си с три пункта. Шансът за тях да наваксат изоставането от челната група и местата даващи право на международен излаз през следващата кампания в момента трябва да бъде оценен подобаващо от домакините.

► Прогноза: 1, коефициент - 1.48

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mistral
18.10.2012 22:24

Това беше поредното доказателство, че не трябва да се играе, когато няма избор на мачове, или поне не на европейски. Абсолютен фикс или има нещо, което не знаем. Обаче Виторул си вкараха дежурното голче*smile*

devic
18.10.2012 18:22

под 2.5 за лас палмас-сантандер. терена е мокър пък и отборите не от най-резултатните. 2 днб също е добра опция

mistral
18.10.2012 18:09

Мисля, че единицата си е сигурна, но би могло да се потърси и гол за гостите, навън си вкарват редовно, а е и много добре оценен.