Петър Хубчев ще води Берое до Нова година

14:06
Петър Хубчев ще води Берое до Нова година
Спортно-техническият директор на Берое Петър Хубчев ще води отбора до края на есенния дял от шампионата. Това съобщи председателят на Борда на директорите на клуба Боян Боев.

Ръководството на зелените се раздели с досегашния наставник Ивко Ганчев след снощната домакинска загуба с 0:1 от Черноморец Бургас в мач от деветия кръг на "А" група. Това беше четвърто поражение в последните шест срещи на тима в първенството.

"Заради резултатите в последните срещи решихме да се разделим по взаимно съгласие с целия треньорски щаб. Хубчев ще държи цялата власт. Той ще съвместява двете длъжности на старши треньор и спортен директор. След края на есенния дял от шампионата ръководството отново ще се събере и ще направи анализ на работата му, след което ще се вземе окончателно решение за треньорския пост", обясни Боев.

Той беше категоричен, че на този етап други варианти за треньор не са обсъждани. Боев каза още, че желанието на ръководството е Берое да се класира още през този сезон да се класира в Евротурнирите.

"Това е поставената цел и се надявам да я изпълнил, било чрез купата или първенството", каза той.

Новият наставник Хубчев ще обяви помощниците си до края на седмицата. "Нямах колебания да поема треньорския пост, защото познавам добре клуба и обстановката в съблекалнята. Ще изисквам три основни неща от футболистите - ред, дисциплина и себераздаване в тренировките. До ден-два ще обява екипа си", заяви Хубчев.

По всяка вероятност досегашният помощник-треньор Александър Томаш ще остане в щаба. Хубчев каза още, че няма да амнистира крилото Тодор Христов, който беше отстранен от представителния отбор за неопределено време след конфликт с Ивко Ганчев.

"Няма да правя компромиси. Тодор Христов остава отстранен", каза Хубчев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация