Шестима играчи на Реал с контузии в световните квалификации

19:49
Шестима играчи на Реал с контузии в световните квалификации
Лекарският щаб на испанския футболен шампион Реал Мадрид ще бъде крайно ангажиран в следващите дни, след като шестима футболисти от състава се завърнаха с травми след участие в националните отбори на своите страни.

Най-тежко е положението на левия защитник Марсело Виейра, който получи фрактура на ходилото на крака по време на тренировка на Бразилия и ще отсъства от терените най-малко до края на годината.

Другият ляв бранител Фабио Коентрао ще бъде извън игра около месец, след като получи мускулно разтежение при загубата на Португалия от Русия в Москва с 0:1 в световна квалификации в петък.

С травми в лагера на Реал се завърнаха още Гонсало Игуаин, Карим Бензема, Алваро Арбелоа и Сами Хедира. Нападателят Игуаин се оплаква от болки в глезена след победата на Аржентина с 2:1 над Чили. Халфът Хедира пък получи контузия на лявото бедро при успеха с 6:1 на Германия срещу Ейре.

Друг нападател Бензема има проблем с лявото коляно от мача на Франция срещу Испания в Мадрид. В същата среща, която завърши 1:1, крайният бранител Арбелоа пък получи мускулна травма.

"Нещата изглеждат доста черни в момента. Лошото е, че само в рамките на седмица трима от защитниците ни се контузиха. Сигурен съм, че треньорът ще намери някакво решение", коментира опитният полузащитник Шаби Алонсо.

Реал приема новака Селта в мач от първенството в събота.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

geg
18.10.2012 21:47

Съвсем сигурно е за Марсело, Коентрао и Арбеола. Ако и Варан не е налице, Рамос отдясно, в центъра - Албиол, и от ляво като че ли остава да е Касадо.
Албиол и Начо Фернандес също могат да играят като десен бек, Рамос може и вляво, не знам няма ли да опрем и до Карвальо, ако Пепе или Албиол се наложи да са дефанзивни халфове, заради контузията на Кедира.
Все още има варианти, но има опасност още някой да се контузи или да натрупа картони.

geg
18.10.2012 14:51

"Даването на шанс" на юношите си е доста деликатна работа. Особено в Реал, особено в настоящия момент. Развитието на Солдадо и Негредо би могло да се тълкува като успешна политика и за клуба и за играча и при сегашните обстоятелства - как ще се чувстваш на 21г. в отбор, в който са Нистелрой, Роналдо, Раул и младите (тогава) Касано и Робиньо и току привлечените 18 годишни Игуаин и Мата.
А и така е по-добре за испанския футбол - когато грандовете не обират всичко по-добро от другите в Испания, а дават...

Neooo_1995
17.10.2012 20:45

Да пуска с/у Селта.Мората в атака.

Neooo_1995
18.10.2012 00:16

Мората е супер нападател.Има голямо бъдеще ,дано да е в Реал.Да не стане като Солдадо или Негредо и прочие.Юношите на Реал могат много неща ,само трябва да им се даде шанс.Идеален пример Класикото в Сегунда.

John_Jameson
17.10.2012 20:50

Абе кво им вярвате на тия от Уинър !!! *lol* Бензема каза че е ОК и е готов за мача срещу Селта ! *tongue* Е, иначе и аз ще се радвам да видя какво могат юношита на Реал, но едва ли ... все пак всички познаваме Жозе, а и бездруго той ще заложи на сигурност и на един добре изпитан боец, какъвто безпорно е Бензема ! *smile* Аз лично Мората не съм го гледал, но определено Хесе Родригес ми харесва много !!! *smile* *smile*

amet_95
17.10.2012 20:35

доста лошо е за реал толкова играчи на веднъж *thumb_down* опйтни футболисту са не тряба толкова много да рйскуват и коентрао е контузен много лошо дано да измисли нешто специалния *thumb_up*