Ван Гаал стана Ван Хитлер

12:06
Ван Гаал стана Ван Хитлер
Политически скандал е на път да избухне между Румъния и Холандия. В деня на световната квалификация между двата отбора в Букурещ (4:1 за лалетата) най-големият спортен вестник на север от Дунав "Проспорт" смени името на националния селекционер на гостите. Вместо Луис ван Гаал селекционерът е прекръстен на Ван Хитлер. Изданието обяснява сравнението с факта, че треньорът бил "много арогантен и егоцентричен", информира "Труд".

Всъщност Ван Гаал е известен с прякора Генерала в родината си. Но за диктатор трябва още доста да се потруди.

Първата страница на "Проспорт" е отговор на холандския вестник "Де Телеграф". Ден по-рано там сравниха националния отбор на Румъния с каруца. А звездата на отбора Адриан Муту бе обиден на "циганин".

В последния квалификационен двубой между Румъния и Холандия изгоря... България. В пресявките за Евро 2008 лалетата услужливо "паднаха" в черноморския град Констанца с 0:1, което сложи край на последните ни надежди за класиране. А румънци и холандци продължиха.

За последно Румъния победи съперника си в световни квалификации за Франция 98. Преди двубоя снощи двата отбора бяха първи в групата без загубени точки от три мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dido_bz12
17.10.2012 12:40

само така румънските ци.......ни да падат така им се пада *beer**beer**beer**beer**beer**beer**beer**beer**beer**beer**beer**beer**beer**beer**beer**beer**beer**beer**beer**beer**beer*