Швейцария - Чехия превю

15:17
Швейцария - Чехия превю
Домакините на първенството се надяват да стартират с победа срещу състава на Чехия. В предишните си две появявания на Европейски първенства, Швейцария не успя да стигне до победата в шестте мача които изигра, но сега възпитаниците на Коби Кун са уверени в своите възможности да спечелят, на старта на шампионата.

Старши треньора вече обяви своето отказване след края на първенството, но сега е обърнал поглед единствено към желаните три точки в срещата. Проблемите на Кун около стартовия състав за двубоя се дължат единствено на кондиционното състояние на Патрик Мюлер и Транкило Барнета, но по всичко личи, че и двамата ще са готови да защитават честа на "кръстоносците".

Централния защитник Мюлер се завърна в игра срещу Лихтенщаин през изминалата седмица, но действията му изглеждаха доста мудни, което е повод за притеснение от страна на треньорското ръководство. Сигурен титуляр на поста централен защитник ще бъде Филип Сендерос от лондонския Арсенал.

Талантливият полузащитник Транкило Барнета се оплакваше от травма в глезена, получена на тренировка след сблъсък със съотборника си Желсон Фернандеш и е под съмнение за срещата. Нападението ще бъде водено от опитния Александър Фрай, който има възможност да бъде подкрепян от Йохан Вонлантен.

Най-голямата загуба в състава на Чехия безспорно е липсата на халфа на Арсенал Томаш Росицки. Полузащитникът бе преследван от контузии през целия сезон и в крайна сметка се стигна до там, че отпадна от плановете на Карел Брюкнер.

Проблем също така на треньора създава и формата на Милан Барош, който направи страхотно представяна на Евро 2004 и се надява да получи титулярно място до Ян Колер в атаката на тима. Сериозна конкуренция му прави отбелязалия два гола срещу Шотландия Либор Сионко.

Проблемите в защитата са свързани с направилия страхотен сезон с италианския Фиорентина, Томас Уйфалуши. Централният защитник страда от проблеми в мускулатурата на стомаха, но Марек Янколовски е готов за игра и при нужда ще го замени. Карел Брюкнер разчита изключително много на стражът на Челси Петър Чех, който сподели опасенията си за предстоящата среща:

"Мисля, че Швейцария е много опасен отбор и е подготвена много добре тактически."

"Създават много шансове от лявата страна на атаката си, където оперират Транкило Барнета и Марко Щрелер, които предоставят възможности за голмайстора Александър Фрай."

Двата отбора излизат днес от 19:00 часа на стадион "Сент Якоб Парк" в Базел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

emo_baro
08.06.2008 00:13

Моето мнение е, че нищо не отбираш. Чехия ще продължи на 1/4 финал, но не защото биха днес, а защото са кадърен отбор. Все пак станаха първи в квалификационна група с Германия.

CHOCHO911
07.06.2008 18:04

Moeто мнение е,че равния резултат приляга,и на двата отбора.3и4 са местата ,които ще заемат втази група според мен.Успех бъдете здрави.