Любослав Пенев: Ще играем за победа срещу Чехия, тук сме да променим статуквото

22:02
Любослав Пенев: Ще играем за победа срещу Чехия, тук сме да променим статуквото
"Разбира се, че съм наясно със състава. Момчетата са отлично подготвени, чака ни отговорен мач срещу силен съперник, който неслучайно участва на всички големи първенства. Ние сме корав отбор и влизаме мъжки в единоборствата, а дали ще играем офанзивно, ще се види утре. Изисквам от футболистите да се борят за всяка педя терен".

Това бяха първите думи на селекционера на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев преди утрешния квалификационен мач за Мондиал 2014 с Чехия, който ще започне в 21:00 часа българско време и ще се играе на стадион "Женерали Арена" в чешката столица.

Любослав Пенев говори и за съдийството в мача с Чехия: "Само съдията знае дали и утре ще получим червен картон, както в предишните два мача срещу Армения и Дания. Продължавам да твърдя, че червеният картон на Бандаловски в мача с Дания беше незаслужен. Нарушението беше най-много за жълт картон. Неслучайно вече казах, че не съм доволен от съдийството в последните три мача. След като в България свирят по този
начин, си представям какво ще бъде като гости. Но това е работа на ФИФА да праща подготвени съдии".

Любослав Пенев така охарактеризира бъдещия съперник: "Чехите имат много силни страни, обичат да атакуват и разчитат на всичките си футболисти за отбелязване на гол. Ако някой си мисли, че с Чехия ни чака лесен мач, жестоко се лъже. Не сме дошли тук за една точка. Може да звучи нескромно, но искаме победа".

На въпрос дали очаква нов червен картон в утрешния мач, Любослав Пенев отговори: "Очаквам провокации утре от страна на чешките играчи, те са част от играта. За това има трима съдии, които трябва да канализират действията на всеки един футболист на терена. Именно от това се оплаквам аз за първите три мача. Защото критерият на съдиите на беше еднакъв".

Заключителните думи на пресконференцията на Любослав Пенев бяха: "Тук сме да променим статуквото", имайки предвид негативния баланс от гостуванията на българския национален отбор по футбол в Прага.

На пресконференцията на стадион "Женерали Арена", който е на популярния Спарта Прага, присъстваха около петнадесетина български и десетина местни спортни журналисти.На стадиона имаше и около тридесетина български запалянковци,
които с мощни възгласи окуражиха излизащите от съблекалнята български футболисти: "Българи юнаци!" и "Любо Пенев!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Success
16.10.2012 10:35

Една победа и отново запълваме всички стадиони..

Айде успех момчета !

fhh
16.10.2012 12:45

Да,дано да ги бием.

paunQ
16.10.2012 09:49

Различното, което е и много важно, в подхода на Любо е, че той нахъсва страхотно футболистите и те показват невероятно желание на терена. Момчетата могат да играят, но това им липсваше! Нещо, което Мъри, Марков, Матеус и т.н.. не успяха да направят! Българи, ЮНАЦИ!!! За мен е достатъчно да изровите терена от тичане! Не е важна победата! Това е едно ново начало. България възкръсва!

Neooo_1995
15.10.2012 22:21

Излизаме за победа!Вярвам в момчетата и победата.Чех да му мисли*goal*