Дел Боске: Мачът с Франция е почти като мач за купата

19:09
Дел Боске: Мачът с Франция е почти като мач за купата
Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Висенте дел Боске заяви днес, че квалификационният мач за Мондиал 2014 с Франция ще бъде "като мач за купата".

"След утрешния мач остават още 15 точки да се вземат" каза Висенте дел Боске днес на пресконференция.

"Двата двубоя с Франция могат да бъдат жизненоважен момент за тях, както и за нас. Аз го възприемам почти като мач за купата", допълни специалистът.

На въпрос дали смята, че френският отбор се е променил след смяната на селекционера Лоран Блан с Дидие Дешан, наставникът на Испания отговори: "Мисля, че има важни промени във френския отбор след нашия последен мач. Напред, с Бензема и Рибери,
наистина нищо не се е променило. Но в средата на терена и в защита има нови хора, които са силни и които дават различно лице на този отбор на Франция".

"Бензема е един от големите нападатели в момента. Той играе елегантно, с лекота, движи се добре и притежава сигурна техника пред вратата. Но той, както всички истински нападатели, има своите моменти на концентрация, когато изчезва от мача. В средата на терена е също така Кабайе, който може би е техният Шави", продължи
Висенте дел Боске.

Дел Боске отговори и на въпроса за своята тактика с "фалшивата деветка".

"Във футбола няма уникален и единствен модел. Вярно е, че системата с фалшива деветка ни донесе впечатляващи резултати. Ние вкарахме два пъти повече голове без "деветка", отколкото с "деветка". Но и с "деветка" ние знаем да намерим пътя на головете. Във футбола са много малко абсолютните истини", каза още селекционерът на Ла Фурия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация