Иванков: Тази година Левски ще е шампион

09:06
Иванков: Тази година Левски ще е шампион
Бившият вратар на Левс­ки Димитър Иванков изрази увереност, че сините ще триумфират със златните медали. „Натам отиват не­щата - Левски да стане шам­пион. Но нека не бързаме. Се­га предстои много труден мач. Все пак говорим за веч­ното дерби. През годините сме ставали свидетели, на това, че който е бил в по-не­завидно положение и влиза в този двубой като фаворит -страда. Не бих казал, че само Левски може да загуби от дербито, тъй като, ако пад­не, ще изостане от Лудогорец. Още повече че ЦСКА в момента е на пета позиция и съвсем логично е да иска да се намеси в борбата за титлата. Мисля, че те се стремят към това, а Левски е голям дразнител", каза люби­мецът на сектор Б пред ТВ7.

Той говори и за това как си е извоювал през годините ува­жението и на червените фенове. „Наистина точен от­говор не мога да дам. Може би с играта си... Винаги съм излизал с огромно желание за победа и съм уважавал про­тивника. ЦСКА е име в бълга­рския футбол и това не трябва да се пренебрегва".

Иванков не пропусна да пох­вали Базил де Карвальо. Сене­галецът до момента се е раз­писал 8 пъти в 8 мача в А гру­па и е направил две асистенции. Нападателят не реали­зира единствено при успеха над Ботев Пловдив с 3:1.

„Ба­зил де Карвальо доста добре вписва в Левски. Ненапразно вкара много голове, някои тях решаващи. Но на Левски тепърва му предстои тежка програма. Вече минаха мачовете с Локомотив София (1:1) и Литекс (2:1), а сега идват тези с ЦСКА и Лудогорец. Още нищо не е решено. Първенството тепърва ще става интересно. Оп­ределено сините имат сили да спечелят всичките си ма­чове до края на полусезона. Левски е отбор, който не го интересува нищо друго ос­вен победата. Сигурен съм, че могат, но ще бъде доста трудно. И не бива да се пра­вят трагедии, ако загубят точки", подчерта Иванков.

Той допълни, че добро впе­чатление му прави работа­та на ДЮШ на клуба. „В Левс­ки се справят добре в тази насока - направиха общежи­тие, влагат средства в те­рени и бази. Дано и другите тимове го сторят."


Иванков даде висока оценка на представянето на България срещу Дания. „Не би трябвало да виним съдия­та точно за ситуацията с Бандаловски. С влизането той си заслужи червен кар­тон. Но след това остана впечатление, че съдията се опитва да компенсира, да накъсва играта. Имаше неа­декватни решения и в ущърб на Дания. Ние играхме доста мъжки, борихме се, заслужено спечелихме точ­ката. Определено съм изне­надан от представянето ни в тези квалификации. Срещу Италия и Армения играхме със завидно самочувствие. Ненапразно и публиката се завърна на стадиона. Сега очаквам труден мач с Чехия. Надявам се да вземем три точки, но и една няма да е лошо", завърши той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация