Спартак Варна на 1/16-финалите за Купата на България

17:09
Спартак Варна на 1/16-финалите за Купата на България
Спартак 1918 Варна се класира за 1/16 финалите от турнира за Купата на България, след като успя да обърне резултата от 0:1 до 2:1 срещу тима на Шумен 2010.

Отборът на Спартак, независимо че бе съставен основно от юноши, бе по-активния отбор през първата част, но трудно стигаше до чисти голови положения. За домакините най-чистата възможност бе в 9-та минута, когато Филип Костадинов стреля от около 25 метра, но отличната реакция на вратаря на Шумен Стефано Рошани предотврати сигурно попадение. За гостите Захари Димитров пропиля най-чистата ситуация в 38-та минута, когато бе изведен сам срещу вратаря на Спартак, но се засуети и топката му бе
изчистена.

В началото на втората част в 52-та минута гостите поведоха в резултата. Вратарят на домакините Мирослав Марков изчисти леко топката от границата на наказателното поле, тя попадна у Божидар Илиев, който с техничен прехвърлящ удар откри резултата. В 55-та минута Шумен остана с 10 футболисти на терена, след като Мерлин Бойом получи червен картон за удар срещу противников играч. Първоначално главният рефер показа жълти картони на Бойом и Янаки Смирнов, но след сигнал на страничния рефер Антоан Георгиев извади червен картон за футболиста на Шумен. В 62-та минута Спартак можеше да изравни резултата, когато Пламен Иванов стреля, топката рикошира в играч на гостите, но се удари в страничната греда. В 77-та минута отборът на Шумен можеше да отбележи нов гол, но след удара на Захари Димитров от десетина метра топката се отби в напречната греда. В 80-та минута влезлият като резерва Ернан Мехмед изравни резултата. Той бе изведен зад защитата на гостите и с лек прехвърлящ удар вкара за 1:1. Във втората минута от даденото от съдията триминутно продължение на втората част Станислав Иванов с глава отбеляза победния гол за Спартак и класира отбора си за следващия кръг на турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация