Маркиньос: Любо Пенев промени всичко в ЦСКА

11:03
Маркиньос: Любо Пенев промени всичко в ЦСКА
Полузащитникът на ЦСКА Маркиньос безспорно е сред най-добрите футболисти в състава на шампионите. Липсата на постоянство в изявите му обаче често кара феновете да не гледат сериозно на представянията му в определени двубои и често да го критикуват. В даден мач той ги вдига на крака, а в друг - ги кара да го хулят. Той обаче си знае какво му коства това. Минути след категоричната победа над Вихрен Сандански бразилският полузащитник на "червените" се съгласи да отговори на въпросите на пратениците на "Меридиан Мач" в Кюстендил.

- Маркиньос, коментарът ти за двубоя - втора категорична победа за ЦСКА?

- Първото полувреме бе много трудно за нас. Теренът не бе толкова добър, колкото очаквахме. През втората част заиграхме по-добре, а Лазаров и Тонев
се включиха отлично, което раздвижи играта ни. Важното е, че спечелихме нови три точки.

- Във втори пореден мач вкарвате четири гола. Докога ще продължи поредната ви серия от победи?

- Хубаво е, че успяваме да реализираме голяма част от положенията си, макар че правим и доста пропуски, но без тях не може. Надявам се серията ни да продължи колкото се може по-дълго. Жалкото е, че няма да може да завършим сезона както през миналата година - без загуба.

- Игра на непривичен за теб пост - отляво на халфовата линия. Къде се чувстваш по-добре - по фланга или в средата на терена?

- Днес (бел. ред. - вчера) смених много постове. По едно време не знаех къде се намирам (смее се), но пак ще кажа - най-важното е отборът да побеждава, а къде ще играя аз, решава треньорът. Готов съм да играя на всеки един пост, стига да помагам на отбора и той да печели.

- Очевидно е, че през пролетта ЦСКА играе далеч по-атрактивно и същевременно прагматично, отколкото през есента. Само на Любо Пенев ли се дължи тази промяна?

- Разлика определено има. Сега играем по-добре, по-стегнато. Любо Пенев ни
мотивира повече. Той смени много неща в отбора. Промени начина на тренировки, състава, промени всичко...

- А може би и начина ви на мислене?

- Да, да, и мисленето, включително и това. Пак казвам - сега е по-добре. Дано успеем пак да станем шампиони, защото го заслужаваме

- След домакинството с Ботев започва изключително тежка серия за ЦСКА. Готови ли сте за нея?


- Всеки мач е тежък. Това, че два пъти сме били с по 4:1, не означава, че ни е било леко. Отвън може и да изглежда така, но на терена хвърляме много усилия. Смятам, че е още рано да мислим за Левски, защото имаме преди това други важни мачове. Трябва да мислим мач за мач и да не се отпускаме нито за миг. Всички помним какво стана в Мездра. Сега, вместо да водим с 6 точки, авансът ни е 4, но нищо важното е, че отново сме лидери.

- Каква оценка даваш на играта си, доволен ли си от изявите си?


- Като цяло съм доволен, но днес (бел. ред. - вчера) срещу Вихрен не играх много добре. Нямам контузия, здрав съм, но нещо играта ми не вървеше. Надявам се, че още в следващия мач отново ще си бъда аз - истинският Маркиньос. Трябва срещу Ботев да играя по-добре. Задължен съм заради себе си, феновете и треньора.

- След отпадането от Пирин за Купата у теб сякаш се усещаше желание да напуснеш ЦСКА. Имаше ли такова нещо? Тогава феновете те нападнаха...


- Имам договор с ЦСКА за още една година и тогава ще видим. Искам да изпълня контракта си до края. В момента всичко е наред. Отборът печели, няма от какво да съм недоволен.

- Какво би решил, ако можеше да избираш между трансфер навън или участие в Шампионската лига?

- Не зная. Това е сложен въпрос. Ако спечелим титлата, бих искал да остана и да пробвам късмета си в Шампионската лига. Дали ще успеем да влезем в групите или не - още е рано да говорим. Времето ще покаже. Едно участие в евротурнирите е много полезно за всеки футболист. Така, като играеш срещу чуждестранните отбори, може по-лесно да те забележат.

- През миналата година нямахте щастието да опитате късмета си и да попаднете в групата на Шампионската лига...

- Надявам се, че с новите собственици миналото лято няма да се повтори никога. Беше ужасно. Заслужихме си да играем в Шампионската лига, и то по категоричен начин. 16 точки пред Левски и без загубен мач, но какво да се прави... Съжалявам, че миналата година не можахме да играем. Много ми се иска, но както вече казах - първо трябва да станем шампиони. Съдбата обаче има да си връща на ЦСКА и за миналото лято, и за по-миналото, когато отпаднахме злощастно от Тулуза. Но всичко това, което казах, трябва веднага да го забравя и в мислите ми да останат само шампионатът и предстоящият мач с Ботев.

- И днес получи жълт картон, който ти е десетият от началото на сезона. Защо се получава това?

- Не зная и аз не мога да си го обясня. Не мисля, че съм груб играч. Но съдиите са тези, които решават.

- От какво още има нужда ЦСКА?


- Оооо, не зная, не съм аз човекът, който трябва да каже. Има треньорски щаб, има ръководство. Само ще кажа, че човек трябва винаги да бъде критичен към себе си и да си казва, че винаги има още какво да покаже и какво да даде.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация