Матеус: Няма как Германия да стане световен шампион

19:50
Матеус: Няма как Германия да стане световен шампион
Бившият капитан на германския национален отбор по футбол и рекордьор по мачове с националната фланелка /150 мача/ Лотар Матеус не вярва, че Германия може да победи на световното първенство през 2014 година в Бразилия. Днес в интервю за германската агенция ДПА Лотар Матеус каза:

"Бундестима има един много сериозен проблем - това е отборът на Испания. Испанците са отборът на века и приличат на националния отбор на Бразилия от края на 50-те и началото на
60-те години, когато играеше Пеле. Именно заради това от голямата надежда нищо няма да излезе. Аз съм убеден, че и през 2014 година няма да успеем да победим".

В интервюто Лотар Матеус, световен шампион от Мондиал-90, напомни, "че нито един европейски отбор не е печелил световна титла на първенство в Южна Америка".

В същото време Лотар Матеус смята, че футболът в Германия се развва в правилна посока: "Ние играем сензационно и се ползваме с голям авторитет в чужбина. Немският футбол живее за сметка на изключително добрата работа с подрастващото поколение, която се води през последните 10-15 години".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация