Борисов урежда излъчването на Вечното дерби по БНТ

15:41
Борисов урежда излъчването на Вечното дерби по БНТ
Премиерът Бойко Борисов възложи на финансовия министър Симеон Дянков задачата голямото дерби на българския футбол между Левски и ЦСКА на 20 октомври да влезе в ефира на Българската национална телевизия. На правителственото заседания в сряда Борисов е заявил, че ще "подпомогне" всички футболни клубове, които желаят двубоите им да бъдат излъчвани по БНТ, става ясно от стенограмата на Министерски съвет, информира "Дневник".

"Дянков, виж с БНТ не само ЛевскиЦСКА мача, но всички, които националната телевизия има интерес да излъчи и клубовете са съгласни. След като те не могат да се разбират сами и се изнудват едни други, толерирай подобно действие, а именно националната телевизия, които мачове и клубове са съгласни, да бъдат излъчени, ние ще ги подпомогнем", каза Борисов.

От началото на сезона мачовете от "А" група не се излъчват, тъй като собствениците на клубовете искат първо да си получат дължимите суми от миналия шампионат, преди да подпишат нов договор за телевизионните права.

Според президента на Славия Венцислав Стефанов "засега ябълката на раздора са неплатените пари от БНТ".

На 5 октомври Левски излъчи двубоя с Литекс (2:1) на клубния си сайт, въпреки че това противоречи на правилата на Българския футболен съюз. Собственикът Тодор Батков обясни, че това е било мярка срещу съдийските отсъждания, които според него ощетявали отбора. Той заяви, че Левски ще излъчва на живо в интернет всичките си мачове от "А" група.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

IvanIR
12.10.2012 20:39

Абе ...кво да коментираме....време е за една спортна ТВ тип СкайСпорц.....ЕйчДи ...../ да се види/ *lol*...Тия нагли президенти , треньори и секви подобни да се махнат дето искат само да лапат без да дават ...и .....така....Къв срам ..премиера да се намесва да дават мач по ТВ *cry*.....Перуки леи трее фърчат, Бай Ганя ли да са маха .....Стойчо-съдята ли да бие камшика ......*lol*....абе......*beer*....ае 1-0 за България