Рой Кийн е новият мениджър на Ипсуич

10:39
Рой Кийн е новият мениджър на Ипсуич
Рой Кийн е новият мениджър на Ипсуич, обявиха официално от ръководството на втородивизионния английски клуб.

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и национал на ЕЙРЕ подписа двегодишен договор с клуба, който наскоро уволни бившия мениджър Джим Маджилтън, след като стана ясно, че Ипсуич нямат шанс за промоция във Висшата лига.

Наскоро, Рой Кийн подаде оставка като мениджър на Съндърланд, с който започна отлично сезона в Премиършип, но след това, въпреки добрата селекция, отборът записа разочароваща серия от слаби резултати.

Кийн е бивш ирландски национал и настоящ мениджър. Роден е на 10 август 1971 година в Корк. Той е дългогодишен футболист и капитан на Манчестър Юнайтед, с който печели Шампионската лига, Междуконтиненталната купа, седем шампионски титли на Англия, четири ФА Къп и четири купи Камюнити Шийлд. Със Селтик става шампион на Шотландия и носител на Купата на лигата. Като треньор печели шампионата Чемпиъншип, английската втора дивизия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lucas_Podolski
23.04.2009 11:44

Оооо, да! Любимият ми английски отбор! Дано се възроди с Рой Кийн! Всяка година за малко не играят плейоф. Портман Роуд миналта година бе почти непревземаема крепост. Дано отново се класират и се върнат времената от ерата Боби Робсън или в по-близко бъдеще когато биеха Ливърпул на Анфийлд и играха Уефа!