Швейцария - Норвегия, загубен

14:37
Швейцария - Норвегия, загубен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:
м. Октомври: 5 познати от общо 11 мача - 45.5%

► Залог на деня за 12.10.2012 г.



Домакините от Швейцария се намират в страхотна форма. Отборът се е класирал за последните две Световни първенства (2006, 2010), като през 2006 г. в Германия дори игра 1/8-финал. В тази сравнително лесна група Швейцария не би трябвало да има проблем със спечелването на 1-то място, което ще й даде сигурно участие на Световното първенство в Бразилия през 2014 г. Под ръководството на треньор като Отмар Хицфелд отборът безспорно играе изключително грамотен и модерен футбол. В защитен план отборът е много стабилен и определено нападатели като тези на Норвегия ще имат сериозен проблем с намиране на пътя към гола. До момента вече в 2 мача Швейцария запазва мрежата си суха, логично е и днес да очакваме стабилна игра в дефанзивен план. Помним как през 2006 г. отборът не допусна гол при участието си на Световното първенство в Германия и остана единствен такъв. Въпреки това с играчи като Диего Беналио, Щефан Лихщайнер, Йоан Джуру, Гьогхан Инлер, Валон Бехрами, Шердан Шакири и Ерен Дердийок отборът, освен че изглежда над средно европейско равнище, няма проблеми и в офанзивен план. Днес определено е момента за Швейцария да се затвърди като лидер в групата. Отборът на Норвегия изпитва сериозни проблеми както с играта си, така и с резултатите. Скандинавските национални гарнитури по традиция играят трудно навън. Стартът на Норвегия беше изключително лош със загуба като гост на непретенциозния отбор на Исландия. Последва неубедителна домакинска победа срещу Словения, като тя дойде едва в 94-тата минута на мача. Йон Арне Рийзе не е същия футболист, който познаваме. Маркус Хенриксен е най-силният им коз, който в момента е играч на АЗ Алкмаар. Мохамед Абделауе също е добър футболист, играч на Хановер 96. Но като цяло отборът е съставен от футболисти играещи в родното първенство, което видно не е сред водещите в Европа. Домакините би трябвало да не срещнат сериозна съпротива от днешния си гост в постигането на една евентуално рутинна победа, която е оценена и с доста добър коефициент на фона на останалите мачове с по-ясно изразени фаворити днес.

► Прогноза: 1, коефициент - 1.74

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kozel4e
12.10.2012 23:24

ето ви 1-чка. за съжаление и аз така го търсих, а очаквах тук да не е твърда..... избяга ми златен фиш само заради тоя мач.... пу, та не търсих Х-са

putopalo
12.10.2012 23:38

Хм,каза че мача е Х,пък си го играл 1

devic
12.10.2012 18:56

мача е 1,без много да му мислите. друг е въпроса за коефицента.

kozel4e
12.10.2012 16:58

Огромен е броя залози в световен мащаб за Швейцария и това ОПРЕДЕЛЕНО притеснява и ме навежда на мисълта за един Х тука(примерно). Иначе Швцр безспорно са по-класния отбор, но големия брой залози е сериозна предпоставка за нещо различно от 1. А и групата е лесна, дори и при Х съм убеден, че Швейцария ще е минимум 2-ри отбор. Всъщност какво говоря, групата е ЕЛЕМЕНТАРНА(на фона на останалите). Така че Х заради букитата *smile*