Вердер отстрани Хамбургер след дузпи, ще спори за купата с Леверкузен

08:30
Вердер отстрани Хамбургер след дузпи, ще спори за купата с Леверкузен
Вердер Бремен ще бъде съперникът на Байер Леверкузен във финала за Купата на Германия. Снощи Диего и компания победиха Хамбургер след продължения и дузпи, а в герой за "бременските музиканти" се превърна вратарят Тим Вийзе, който спаси три удара на противникови футболисти от бялата точка.

В редовното време мачът завърши 1:1. Пер Мертазакер в 11-а минута се възползва от разбъркване в наказателното поле на Хамбургер и откри резултата в полза на Вердер. Ивица Олич изравни за тима на Мартин Йол в 64-а минута. В последната минута Хамбургер остана с 10 души, след като Давид Яролим бе изгонен за фаул срещу противников футболист.

В продълженията Вердер създаде по-чистите положения, но нови голове не паднаха и двубоят се реши с изпълнение на дузпи.

Точни от бялата точка за "бременските музиканти" бяха Клаудио Писаро, Месут Озил и Торстен Фрингс. Техните изпълнения се оказаха достатъчни за победата, след като Тим Вийзе спаси ударите на Джером Боатенг, Ивица Олич и Марсел Янсен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lucas_Podolski
23.04.2009 10:01

Извинявам се за ШЛ нямат шанс, но поне да се класират за УЕФА с успех на един от двата турнира!

Lucas_Podolski
23.04.2009 09:59

За Вердер един лошо започнат сезон може да се окаже най-успешният от много години насам. Финал за Купата на Германия (който според мен ще спечелят), с малко късмет ще се класират и за ШЛ (т.е. с много късмет*smile*) и трябва да минат още един път през Хамбургер за да се надиграват с Украински отбор на финал за УЕФА. Успех, само дано не се повтори сценария Леверкузен от 2002 година *joking*