Убиец с шапка на Левски шокира Германия

11:32
Убиец с шапка на Левски шокира Германия
Кръвожаден убиец, разтърсил из основи германското общество, се появи с шапка на българския футболен клуб Левски на първо изслушване по делото в съда в Лайпциг. 23-годишният Бенямин Х. е обвинен в убийство по особено жесток начин, след като на 12 октомври м.г., точно на рождения си ден, първо изнасилва, а след това и разчленява тялото на Джонатан Х.

Процесът започна в понеделник при огромен медиен и обществен интерес. През цялото време обвиняемият остана с бейзболната шапка на Левски, навеждайки главата си така, че лицето му да не може да бъде видяно, пише германският печат. За да провери дали става въпрос за куриозно съвпадение, „Преса“ се свърза с журналиста Матиас Рот от в. „Ошатцер Алгемайне Цайтунг“, който следи случая с разплитането на бруталното убийство още от самото му начало.

„Аз също бях много изненадан, когато установих, че на главата си заподозреният носи шапка, и то на български футболен клуб - призна Рот. - В края на изслушването зададох въпроса към Бенямин Х. и двамата му адвокати защо е облечен точно по този начин. Нито той, нито защитниците му пожелаха да ми отговорят.“ Според него е твърде вероятно шапката на Левски да е подарък на обвиняемия, който е арестуван още през април. „За съжаление се знае много малко за самия Бенямин Х. Нямам представа дали е запален футболен фен“, заяви още германският журналист. По принцип Лайпциг е известен като един от немските градове с най-сериозно присъствие на хулигани с крайнодесни възгледи.

Казусът с ужасяващото убийство започва да се разплита в началото на ноември 2011 г. Тогава събирач на гъби открива остатък от човешка ръка на брега на река Елстер, минаваща през Лайпциг. Шокиран, той веднага съобщава на местната полиция, която мигновено започва претърсване на района. Постепенно униформените откриват и останалите части от тялото на Джонатан Х. Липсват единствено главата и половите органи.
Според прокуратурата Бенямин Х. извършва сексуален акт с жертвата си, а после я намушква над 20 пъти с нож в гърба. След като разчленява тялото, го събира в пликове за боклук и ги изхвърля в реката на 2 км от жилището си. В опит да замаскира следите дори прониква в жилището на убития и пише писмо от негово име, което трябва да заблуди близките на Джонатан Х., че е заминал в неизвестна посока със свой приятел.
Съдия на делото е Клаудия Лаубе, която веднъж вече издава доживотна присъда за подобен случай, припомнят медиите в Германия. Следващото изслушване ще бъде на 15 октомври, а окончателната присъда ще стане ясна в средата на декември.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Backphenom
11.10.2012 08:25

Е как няма да знаят за вас, нали вие сте най-удобния съперник на Шалке *lol**lol*

ua_usa
11.10.2012 01:56

Безплатна реклама *smile* Няма значение как, но съм сигурен, че всеки вече в Германия знае за Левски *wink*

Chelsea_FanBlue
10.10.2012 19:39

Тази новина какво общо има с профила на сайта ви?! Създайте си CRIME отдел и там си публикувайте глупостите!!!

fen_na_juventus
10.10.2012 15:05

Що не напишите статия и за тексаския каубой от Габрово Сър Стенли Ройс? *joking* Той е най-лудия фен на Уефски!!! *lol**lol**lol*

Juan_Mata10
10.10.2012 22:30

Не се базикай с бащата на грубия секс *joking**joking*

Notlike
10.10.2012 11:49

Е, поне някак да станат известни в Европа *lol* Преди да ме засипете с ругатни, ще кажа, че все пак си правя майтап, а иначе тоя изрод трябва да умре в големи мъки - да изнасили жестоко и да заколи жертвата.. това е нечовешко, нещо е сбъркан.

Отговор
:
17

10.10.2012 12:23

Хубаво ставаме известни ама с какво....Поне да беше нещо хубаво.Да беше спасил някого и да я носи тази шапка окей.