Левски отказа 1 милион лева от тв канал

11:08
Левски отказа 1 милион лева от тв канал
Левски отказа оферта от 1 млн. лв. за клуба от тв канал. Парите изкушаваха сините да продадат отделно тв правата си. Адвокати смятат, че в закона има вратички, които позволяват заобикаляне на предвидените изисквания за колективен тв договор на "А" група. Тодор Батков обаче отказа предложението, колкото и да е изгодно, информира "Труд".

Иначе щяха да бъдат ощетени по-малките клубове, които, прикачени към грандовете, печелят повече от телевизиите. Левски никога не е получавал над 600 хил. лв. годишно от тв права по колективните контракти. Сините ще плащат по 10 лева за сектор "Б" за вечното дерби на 20-и. Вече по традиция Левски и ЦСКА цивилизовано се договориха на реципрочен принцип за организацията. Догодина "червените" също ще дават по 10 лв. "Левски" първоначално ще получи 6000 места за фенския сектор, а при необходимост ще има още. Сините ще могат да купуват билети за части от секторите "А" и "В" откъм "Б". Този път се очакват повечко зрители на мача поради запалянковския глад за футбол при липсата на тв излъчвания. Все пак остава сериозна надежда вечното дерби да стане първият двубой в ефир от първенството.

Предстои среща на Борислав Михайлов с Бойко Борисов. Очаква се премиерът да отпусне на БНТ над 1 млн. лв., които медията дължи на клубовете по последния тв договор. Сини и червени са имали контакти евентуално вечното дерби да бъде излъчено по интернет. ЦСКА е домакин, следователно има водещата дума. Мачът Левски - Литекс (2:1 в петък) бе гледан от 49 783 потребители в сайта на сините, като 6000 се включиха от мобилни телефони. Това стана без предварителна разгласа. Така че ако вечното дерби влезе в нечий сайт, явно ще има стотици хиляди клиенти.

"Нека някои излъчват мачове с 6 камери и ПТС, но да видим дали ще ги гледат повече от 500 човека, щом не играят с Левски или ЦСКА", каза Батков пред ТВ7 по повод закани на Лудогорец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация