Клинсман притеснен преди мача на САЩ с Антигуа и Барбуда

10:28
Клинсман притеснен преди мача на САЩ с Антигуа и Барбуда
Звездата на футболния отбор на САЩ Ландън Донован пропуска мегасблъсъка с Антигуа и Барбуда от Световните квалификации в зона КОНКАКАФ заради контузия в лявото коляно. От футболната федерация на САЩ допълниха, че Донован, който има повече мачове и голове за страната от всеки друг състезател, няма да бъде заменян в списъка с 24 играчи, които са повикани за срещата.

Травмата на Донован изглеждаше отшумяла, но три дни преди гостуването в Сейнт Джоунс в карибската страна, стана ясно, че участието му е невъзможно. Той дори направи ядрено-магнитен резонанс в понеделник и ситуацията изглеждаше оптимистична, но се оказва, че евентуално може да бъде на линия за домакинството на Гватемала на 16-и октомври в Канзас Сити.

"Разбира се, Ландън се чувства много по-добре, но не толкова, че да играе. Трябва му още време да се възстанови и се надяваме, че ще бъде на линия за домакинството на Гватемала", обясни загриженият германски селекционер на американците Юрген Клинсман.

Още един състезател няма да пътува за Антигуа и Барбуда и това е Брек Шей, който има болки в корема и отпада.

САЩ, Гватемала и Ямайка имат по 7 точки в група "А" на квалификациите в зоната, а малката карибска държавица е с една. Ако американците спечелят като гости в Антигуа, те ще контролират ситуацията в групата, тъй като по същото време Гватемала и Ямайка излизат един срещу друг. Четири дни по-късно САЩ е домакин на Гватемала, а Ямайка приема Антигуа и Барбуда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация