Американци разследват Стоичков за бой над български журналист

22:41
Американци разследват Стоичков за бой над български журналист
Полицията в Чикаго разследва Христо Стоичков по обвинение в побой над български журналист, пише вестник "Труд". В полицейския доклад към преписката е записано, че "жертвата е ударена със свит юмрук от Стоичков". Тъй като не става дума за тежко криминално престъпление, най-вероятно Стоичков ще може да напусне страната.

Инцидентът е станал на 8 октомври около 19,30 ч местно време на тържеството за 15-ата годишнина от основаването на Чикаго Файър. Христо Стоичков нападнал главния редактор и издател на местния вестник "България Сега" Светлозар Момчилов, който поискал да вземе интервю от него, твърди потърпевшият. Футболистът го ударил в челюстта и накрая го заплашил, че "ако опише случая във вестника си, ще му отреже главата", разказа пред "Труд" Момчилов.

След преживения шок Светлозар Момчилов потегля с колата си към дома си. Към полунощ, той се поуспокоява и решава да потърси правата си. От местната полиция му казват, че трябва да подаде жалба за случилото се в районното управление. Жалбата на Момчилов срещу Стоичков е внесена и заверена под № hv510267 в чикагската полиция. Пред "Труд" Момчилов сподели, че когато го попитали иска ли Стоичков да бъде арестуван, той е потвърдил и е отвърнал, че иска да се спази законовата процедура.



Самият Стоичков отрича да е имало инцидент. "Сигурно имате предвид един човек, който беше дошъл без покана на бляскавата церемония на Чикаго Файър. Хората се бяха подготвили фантастично. Една от най-хубавите церемонии, на които съм присъствал. Заедно с другите ми колеги получихме уникални възпоменателни значки. Хората в Щатите искат да развият все повече сокъра (така наричат футбола в САЩ - б.а.). Стадионите започнаха да се пълнят. Ние бяхме сред първите мохикани и сме горди, че ни честваха в тази зала. И покрай толкова много блясък, усмивки и прегръдки се появи един човек, който започна да нахалства за интервю. Казах му, че по цял свят има правила. Научил съм ги в Барселона - най-големия клуб", казва Стоичков.

"Но явно е писано винаги да се появява нахалник, който да е като лош дъх в устата. Но не можа да развали спектакъла, който бяха направили шефовете на "Чикаго Файър". Може само да сънува, че съм го удрял. Голяма злоба се трупа у някои хора и ми е болно, че говорим за това. Толкова са жалки, че искат на мой гръб да станат известни. Но гърбът ми е голям, ще издържи. Не ме мислете! На мен слава не ми трябва, имам предостатъчно. Печелил съм я с толкова труд, болка и пот, за които малцина могат да си представят. Камо ли завистливи бракониери", завърша Стоичков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

hienizator
10.10.2012 17:02

До balkanski : Има вариант и до там да се стигне,а може би не ,но да ми защитавате този клоун с просташко поведение известен по цял свят ... принизява и вас на неговото ниво! Колкото до това на какво ти мирише,то най-вероятно е на запотените ти мишници

idol_bg
10.10.2012 00:37

Да бе......."скромното" писарче чинно си седяло,тихичко поискало интервю от Стоичков и оня взел че му праснал един,насред церемонията....хахахахаха.Как си ги представяте тези неща.Като знам БГ журналистите как ги гони параноята и манията за величие силно се съмнявам че е било така както го описвате.Почти сигурно е,че писарушката се е държал като Джей Лено на млади години...и понеже там е Америка са го помолили учтиво да си ходи,а той е поискал съдействие от Ицо и след като е получил отказ е решил че е по-лесно да го понаклепа...)))))) Жалка душица...))))

hienizator
10.10.2012 00:14

А ако ти беше на негово място и те беше "чалосал" теб? Сигурен съм,че това е вярно и в случая не е за оплакване журналистиката,а този селски тарикат Стоичков! Малко му беше храната цял мач на Герена преди няколко дни,но явно му е повлияла на психиката и е искал да си го изкара на някой ... е да ама не е в България този път ... там си има закони!

balkanski
10.10.2012 08:41

ама ти мислиш , че до дело ще го докарат ли? Мирише ми на говедарщина

balkanski
09.10.2012 23:00

Ако е вярно, добре да го е челосал. Ние едни журналисти имаме