Португалия - Турция превю

18:49
Португалия - Турция превю
Един от най-големите фаворити за спечелването на европейската корона, Португалия, ще започне своя път към върха в Женева. Техни съперници са футболистите на Турция. Именно нашите съседи са определяни като аутсайдер в група "А" на Евро 2008. Отборът, воден от Луйш Фелипе Сколари се радва на изключителна подкрепа от страна на техни привърженици по време на първата тренировка. Около 12 000 фена присъстваха на събитието.  Както някой информационни бюлетина написаха радостта на феновете бе такава сякаш техните любимци са спечелили купата.

 Това би могло да допринесе за нарастване на напрежението върху самите играчи, но те вече показаха на Евро 2004 и Световното първенство преди 2 години, че имат нужната психика да се справят с подобни ситуации.

Турците пристигат на този форум с нагласата да затвърдят впечатленията, които оставиха с играта си по време на квалификационния цикъл. Победата с 4:1 над европейския шампион Гърция при това като гост едва ли ще бъде забравена скоро от футболистите и фанатизираните им привърженици. Интересно бе решението на треньорът Фатих Терим да остави извън състава играч като Бастюрк, който дълго време бе основен стълб за страната си. С много скептицизъм бе посрещнато, а притесненията се засилиха с появилата се информация, че Тунджай Санли може да пропусне началото на първенството.

За Роналдо и компания от особена важност е да започнат с победа, за да могат да посрещнат далеч по-спокойно домакините от Швейцария в тяхната втора среща. Ясно е, че слаби съперници на такъв форум няма, както и това, че Португалия има качествата, необходими за спечелването на подобен турнир. Единственият въпрос е дали те биха могли да забравят последното Европейско първенство, където загубиха на самия финал и дали ще могат да променят статистиката в сблъсъците си със страни като Германия и Италия.

Турция би могла да играе при това успешно в различни формации. Силата на отбора е в средата на терена и именно там португалските футболисти трябва да бъдат внимателни. Ако се открият празни пространства пред нашите съседи, то в лицето на Нихат те разполагат с необходимия човек, който да материализира техните усилия.

Целта на отбора от балканите ще бъде да изнервят своите опоненти като владеят повече топката. Минусът за тях е, че не бележат често попадения, което автоматично превръща битката в тактическо надхитряване. За да постигнат частичен или пълен успех, Турция трябва да опази вратата си суха.

Традицията е изцяло на страната на Португалия. На европейски форуми двете страни са играли два пъти:

1996 г. Португалия - Турция 1:0

2000 г. Португалия - Турция 2:0

Извън този форум Португалия има на своята сметка още 5 победи, а Турция само 1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация