Прандели: Ще залагам на млади футболисти

21:40
Прандели: Ще залагам на млади футболисти
Селекционерът на Италия Чезаре Прандели не повика Антонио Касано за световните квалификации с Армения и Дания, но заяви, че това не означава край на кариерата му в националния отбор. Нападателят на Интер направи силен старт в Серия "А", но не попадна сред избраниците на Прандели.

"През последните две години аз залагах на него, когато никой не мислеше, че той може да ни помогне. Сега искам да видя нещо по-различно, но това не е края на кариерата му в националния отбор на Италия. Предпочитам да заложа на по-млади момчета. Знам прекрасно какво може Касано. Направил съм същия избор с Антонио Ди Натале, знаейки, че мога винаги да разчитам на него", каза Прандели на пресконференция днес.

Отборът на Италия, който е съперник на България в световните квалификации, гостува на Армения в петък, а четири дни по-късно приема Дания в Милано. Въпреки че обяви, че ще разчита на по-млади играчи Прандели повика в тима Алберто Джилардино, който, също както Касано, е на 30 години.

"Алберто прекрасно знае каква е неговата роля сега, да бъде пети или шести нападател. Ако бях викнал Касано той трябваше да е титуляр", коментира още селекционерът на Италия.

Прандели повика в тима етническия египтянин Стефан Ел Шаарави от Милан, който направи дебют за националния отбор в приятелския мач с Англия.  Ел Шаарави е сред младите играчи, на които Прандели залага след загубата на Италия от Испания на финала на Евро'2012.

"Фокусиран съм върху няколко млади играчи, но не искам да посочвам имена, за да не им се натрупва голяма отговорност. Преди 20 дни говорих със старши треньора на испанския националенотбор Висенте Дел Боске и той също ми каза, че след световното
първенство е заменил половината от играчите. Те отидоха на следващото Европейско първенство и отново спечелиха титлата. Подновяване на отбора е единственият правилен път", каза още Чезаре Прандели.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация