Олимпиакос Никозия – АЕЛ Лимасол, загубен

16:23
Олимпиакос Никозия –  АЕЛ Лимасол, загубен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:
м. Октомври: 3 познати от общо 7 мача - 42.8%

► Залог на деня за 08.10.2012 г.

 

Едва ли ако констатирам, че АЕЛ Лимасол е един от най-добрите тимове в Кипър, ще открия топлата вода. Но това е безспорен факт. Тимът стана шампион на Кипър миналия сезон и то по доста впечатляващ начин, особено ще се касае до резултатите във визитите си. Лимасолският тим изигра 13 гостувания, в които допусна само 2 попадения и спечели по-голямата част от тях. Този сезон тимът започна доста рано международното си участие в различните надпревари, като сега се подвизава в груповата фаза на Лига Европа. От всички тимове в Кипър в момента АЕЛ вероятно е в най-добра форма, предвид големия брой изиграни срещи, но вероятно е и най-измореният тим сред тях. Отборът няма поражение след 4 кръга като записа 2 победи в първите два кръга и две равенства в последните си две срещи от местния шампионат. Въпросните равенства обаче бяха постигнати все в срещи със силни противници. Едното беше символично гостуване в дербито на Лимасол, а другата срещу Омония. Това доведе до сериозно изоставане от челните тимове от страна на АЕЛ и превърна днешното им гостуване в задължително за спечелване. Гранда от Лимасол има в актива си 8 точки, а останалите му конкуренти за първата позиция поне по 13. Кипърският тим загуби визитата си в Лига Европа на Марсилия с 5:1, но във въпросната среща французите имаха общо 7-8 пъти пред врата на АЕЛ и вкараха 5 попадения. Класата на отбора на гостите днес е сериозна, но за стандартите на Кипър. В Европа той се задоволяват с по-дефанзивни тактики и доста добре отработена игра на контраатака. Домакините от Никозия стартираха сезона неочаквано добре и в момента са само с 1 поражение. Тимът се спаси трудно от изпадане в рамките на миналия сезон и се очаква и сега да е замесен в битката за оцеляване. Отборът смени треньора си преди няколко кръга и сега е воден от треньор, които е прекарал голяма част от кариерата си като състезател в Олимпиакос, но никога като треньор не е водил елитен тим. В подобни напечени срещи и то срещу водещите клубове в елита това няма как да не окаже влияние. АЕЛ обозримо е и по-класен и по-голям като мащаби клуб спрямо съперника си, а и ситуацията го принуждава днес да си тръгне от тук със задължителни 3 точки. Едно от малко гостувания, в който тимът не си тръгна като победител изминалия сезон беше точно гостуването на Олимпиакос в Никозия. В две поредни гостувания АЕЛ не е печелил тук, но преди това грандът се намираше в серия от 4 предни победи в Никозия и днес е време отново да се завърне на победния път.

► Прогноза: 2, коефициент - 2.31

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

valia.stankova1
18.05.2013 10:05

оф,аз пък го играх 1-ца *lol* Нямаше как да видя класирането,ама нищо *smile*

devilstar88
09.10.2012 13:22

E, хайде малко по-сериозно. Урочасвал мачовете.

Deco_Sneijder
08.10.2012 22:15

Сотирка урочаса ми мача и изгубих фиша... недей прогнозирай вече бе приятел *smile*

putopalo
09.10.2012 00:42

Ама ти сериозно ли?*lol*Сотиров прави черни магии и урочасва мачове,така ли?*devil*

HaeMHuK
08.10.2012 20:52

До коментар [@comment 1189100] от [@user holigan4e]:

Загубен ! *smile*