Твенте и Николай Михайлов разбиха АЗ Алкмаар с 3:0

20:54
Твенте и Николай Михайлов разбиха АЗ Алкмаар с 3:0
Твенте и Ники Михайлов победиха Аз Алкмаар с 3:0 в мач от 8-мия кръг на Ередивизи. Момчетата Макларън вече имат 21 точки след първите 8 мача, като това е най-добрият старт за отбора от Еншеде от сезон 68/69 година насам.

След днешните срещи Твенте е начело с 21, пред ПСВ Айндховен, който разби НАК Бреда с 4:0, с 18 и Витес- също с 18. Аякс е на 4-а позиция с 16, а АЗ Алкмаар е на 11-о място с 9.
В 11-ата минута Ники Михайлов се намеси убедително като изби високия удар на Виктор Елм. Резултатът на Де Гролш Всете откри Чадли в 20-ата минута след добре организирана атака и подаване от Браафайд. До края на полувремето и двата отбора си размениха атаки, за Твенте шанс имаха Янсен и Шилдер, но до гол не се стигна.

В 51-ата и 52-ата минута АЗ останаха с двама човека по-малко на терена след като Махер получи директен червен картон заради симулация в наказателното поле, а Алтидор Ц втори жълт картон. В 60-ата минута Хенриксен (Аз) фаулира Тадич и съдията посочи бялата точка, от която сърбинът отбеляза за 2:0 в полза на Твенте. 2 минути по-късно Кастаньос преодоля Естебан след като засече подаване и вкара трети гол. До края на срещата за Твенте
се откриха още няколко възможности чрез Браафайд, Шилдер и Тадич. Твенте продължават да са лидери в класирането с актив от 21 точки. Следващият мач е на 20 октомври срещу Рода.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация