Велизар Димитров с основен принос за убедителна победа на Металург

12:44
Велизар Димитров с основен принос за убедителна победа на Металург
Българският полузащитник Велизар Димитров изработи два гола, а също така спечели и дузпа при убедителната победа на Металург Донецк с 6:2 над Кривбас в 11-ия кръг на украинската лига.

След тази победа Металург е на 5-о място със 17 точки, докато Кривбас е 9-и с 13. Начело е Шахтьор Донецк с 30 точки от 10 мача, пред Динамо Киев с 24.

В 37-ата минута Велизар нахлу по десния фланг и центрира ниско по земята, където защитник и вратар на гостите не успяха да отклонят топката. Тя попадна в Голайдо, който от 6-7 метра я прати в мрежата. Само три минути по-късно бившият капитан на ЦСКА нахлу през центъра в наказателното поле и беше повален от защитника Лисицки, което означаваше дузпа. Андрий Воловик покачи на 2:0. До почивката Траоре направи 3:0.

В рамките на 3 минути между 52-ата и 55-ата двата отбора отбелязаха общо три гола. Най-напред гостите от Кривой намалиха на 2:3, а в 55-ата Данило вкара за 4:2. В 62-ата минута Димитров направи втората си асистенция, след като подаде на Траоре за 5:2. Девет минути преди края българският полузащитник отстъпи мястото си на Моначело, а в последната минута беше оформен и крайният резултат 6:2. В интерес на истината Велизар можеше да получи още една дузпа, но веднага след 5-ото попадение съдията прецени, че падането му в наказателното поле не е предизвикано от фаул.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация