Зафиров с дебютен успех в Черно море

18:14
Зафиров с дебютен успех в Черно море
Черно море успя да постигне втора победа от началото на първенството, след като в първия мач от 8-мия кръг на "А" група победи Берое с 2:1. Това е първата победа на домакините от последните шест мача и първа победа пред собствена публика, както и дебютен успех за новия треньор на моряците Адалберт Зафиров.

Двата отбора изиграха сравнително слабо първо полувреме, а чистите голови положения почти липсваха. В 5-та минута Георги Илиев обстрелва опасно вратата на гостите леко по диагонал, но топката излезе в аут. В 16-та минута Давид Каядо стреля от повече от 35 метра към вратата на Черно море, но право в ръцете на вратаря Георги Китанов. В 31-та минута гостите можеха да открият резултата след опасен удар по диагонал на Жоао Де Салес, но топката излезе в аут.

Педро Еугенио също пробва силата на удара си в 38-та минута, но топката профуча на сантиметри над гредата. В първата минута на даденото от съдията двеминутно продължение Георги Божилов успя да отбележи гол за домакините с глава от непосредствена близост след центриране от корнер.

Пет минути след подновяването на играта през втората част гостите успяха да изравнят резултата с куриозен гол. Педро Еугенио центрира от 30-тина метра леко по диагонал, около точката за дузпа Елиас Да Силва отклони топката с глава и с параболичен полет тя влезе във вратата на Черно море за 1:1. В 58-та минута домакините отново поведоха в резултата. Дончо Атанасов бе изведен от Георги Илиев, възползва се от неразбирателство в защитата на гостите, напредна и с хубав удар отбеляза втория гол за Черно море. Четири минути по-късно вратарят на домакините Георги Китанов спаси сигурен гол, след като успя да избие с върха на пръстите си топката след много опасно изпълнение на пряк свободен удар от Жоао Де Салес. В 76-та минута Ермес Паломино можеше да вкара нов гол за Черно море, след като бе изведен сам срещу вратаря Кирил Акалски, но стражът на гостите успя да избие топката след удара на нападателя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация